Bemels Beste Boeren Bergloop 2016

Het is bewolkt, donker weer als ik vanochtend richting Bemelen fiets. Ik ben gevraagd om enkele ‘plaatjes te schieten’ van het hardloopevenement ‘de Bemels Beste Boeren Bergloop’. We zijn vroeg. Na nogal een natte, stormachtige week zou het parcours van de Bemels Beste Boeren Bergloop er nog redelijk bij liggen, wordt er verteld. Zo rond de klok van 10.00 uur is het al een drukte van jewelste. Bij de start horen we dat een boom het pad verspert. De organisatie gaat meteen op pad om de ze boom te verwijderen. Als de kerkklok van Bemelen 11 uur slaat klinkt het startschot van de 15 km. Het wedstrijdonderdeel met de meeste deelnemers! Een kwartier later vertrekt de 7,5 km. Warempel…. daar is de zon. De organisatie boft met het weer! Roel Wijmenga loopt bij de 15 km meteen op kop. Als hij weer van de ‘Koelboschgrubbe’, rechtsop richting ‘Molenweg’ omhoog gaat heeft hij al een flink gat geslagen met de nummer twee en zo lijkt hij al verzekerd van de overwinning.

De officiële uitslagen zijn hier te vinden.

Delen met: