Nieuwsflits!

Uitslagen en foto’s triAMlon 2016

Zondag 4 september: een nieuw club-evenement van Atletiek Maastricht, de TriAMlon. Onderdelen waren 400 meter zwemmen, 21 km fietsen en 7 km hardlopen. Om 08.00 uur ’s ochtends is de eerste groep deelnemers het water ingegaan en om 11.12 uur is de laatste deelnemer gefinisht. Iedere 25 minuten is er een nieuwe groep gestart in het zwembad (4 groepen), waardoor het spannend was tot de laatste seconde wie nu werkelijk als snelste gefinisht zou zijn?

112 deelnemers hadden zich ingeschreven: 60 individuelen en 21 teams (van 2 of 3 deelnemers). Helaas waren er enkele afmeldingen door blessures; uiteindelijk zijn er 29 heren gefinisht, 13 dames en 17 teams. Het evenement werd door de verschillende deelnemers heel divers beleefd: voor de een was het (in navolging van de Ironman?) een nieuwe uitdaging of een leuk evenement en voor de ander was het een ware competitie om als eerste te finishen. Van de jongste (Anouk) tot de oudste deelnemer (Miep), individu of als team: een ware prestatie werd door een ieder neergezet. Chapeau!

Na de finish van de laatste deelnemer (en de regenbuien) zijn alle netto-tijden zo snel als mogelijk berekend, helaas net niet 100% foutloos. Uiteindelijk was er een correctie nodig bij de uitslagen van de categorie dames: Hilde was aanvankelijk niet in de lijst met eindtijden verschenen, waardoor zij niet de zilveren medaille kreeg die ze verdiend had! Na de finish zijn alle nettotijden opnieuw berekend en zijn de volgende eindrangschikkingen opgemaakt:

Het was fantastisch om te zien hoeveel mensen enthousiast zijn geworden door dit (club) evenement, dat niet mogelijk was geweest zonder de vele vrijwilligers. Dank!

Voor alle deelnemers ligt er een oorkonde (met daarop vermeld de netto-tijd) klaar in de kantine, vanaf woensdagavond a.s..

Kijk hier voor de foto’s:

De organisatie: Tonnie, Muis, Sylvia, Henriëtte & Carla.

Delen met:
X