Schitterende prestaties D-junioren in Apeldoorn!

Op zaterdag 21 januari zijn twee van onze atleten actief bij de Nationale CD Indoor wedstrijden in het Omnisportcentrum  in Apeldoorn. Het wordt ook wel het officieus NK indoor genoemd voor de D-junioren. Als eerste komt Jaybre Wau al heel vroeg in actie bij de kwalificatie kogelstoten. Met een eerste poging van 11,30m plaatst ze zich als 4e voor de finale later op de dag. Dit is tevens een clubrecord! Nog voor 12 uur loopt Jaybre haar serie 60 meter. Ze wordt 4e in de series met een tijd van 8.49 (p.r.) en plaatst zich voor de halve finale. Even voor half 4 begint ze aan haar finale kogelstoten, althans nadat ze eerst tussendoor de 60 meter halve finale moet lopen. Hier loopt ze met 8.45 een gedeelde 3e tijd en weer een p.r. Later is de finale. Dan weer snel terug naar het kogelstoten, waar ze met 11,64m weer het clubrecord verbetert. Deze afstand blijkt uiteindelijk voldoende voor een mooie 4e plaats te zijn.

In de tussentijd is Falco Aarts ook gearriveerd en maakt zich klaar voor zijn 1.000 meter. Na enkele afmeldingen, worden de 4 series teruggebracht naar 3 series, maar hierdoor staan er nu wel 11 jongens aan de start. Zijn voordeel is dat hij nu wel in de laatste en snelste serie mag starten. De start verloopt volgens plan en hij sluit rustig achteraan aan. Al in de eerste ronde weet hij op het rechte stuk enkele jongens in te halen en rond de 7e plaats te lopen. Het tempo is erg hoog, veel hoger dan de andere series. Het lukt hem goed om in het spoor te blijven van de nationale top. Als de laatste ronde er aankomt, wil hij iets gaan opschuiven. Maar juist op dat moment beginnen ze vooraan vol te sprinten. De winnaar zal de laatste 200 meter in 30 seconden lopen!! Falco doet wat hij kan en zijn laatste 200 meter gaan netjes in 35 seconden. Na de finish ziet hij tevreden op het scorebord dat hij 7e geworden is in een nieuwe p.r. en clubrecord van 3.06,37. De winnaar liep er 6 seconden voor, dus hij hoort er gewoon bij.

Als allerlaatste wedstrijd staat de finale 60 meter sprint voor Jaybre op het programma. De top 3 weet nog harder te gaan dan in de halve finale en Jaybre wordt toch knap 4e in 8.52. Ook zij hoort bij de nationale top en daar zijn we als club heel trots op!

Delen met: