Nieuwsflits!

Wedstrijdverslag Jasper van Rooy – Zuid Nederlandse kampioenschappen

Zondag 28 augustus ’17 heb ik deelgenomen aan de 400 meter op de Zuid Nederlandse kampioenschappen in Vught. Doordat de baan in Maastricht ondertussen al een aantal weken niet meer volledig beschikbaar was, had ik al een aantal weken geen lange tempo’s meer gelopen. Uitgezonderd de training vorige week dinsdag op de baan in Beek. Hierdoor wist ik niet helemaal wat ik kon verwachten van de wedstrijd.
Zondag was het gelukkig goed weer, een goed begin was er dus. Tijdens het begin van de opwarming voelde het nog niet helemaal super aan maar dit veranderde naarmate de warming-up vorderde. Vervolgens bleek tijdens het melden aan de start dat er maar vijf van de acht atleten aanwezig waren. Kijkende naar de opgegeven tijden bleek hieruit dat mijn kansen op een podiumplaats groter werden.

Na een goede start liep ik na 100 meter al naast de atleet die een baan hoger als mij zat. De volgende 150 tot 200 meter een goed ontspannen maar hard tempo vasthouden en ten slotte nog een zo hard mogelijke eindsprint inzetten op het laatste rechte stuk. Dit bracht mij naar een tijd van 51,88s en een derde plaats. Tevens bleek dat ik met dezelfde atleten op het podium zou staan als ditzelfde kampioenschap vorig jaar in Weert.

Ik ben vooral blij met de tijd, dit is maar een halve seconde boven mijn eigen besttijd die ik heb gelopen tijdens de laatste competitiewedstrijd in juni. Dit geeft een goed perspectief in aanloop naar de promotie/degradatiewedstrijd die wordt gehouden op 17 september in Wageningen. Kijk hier voor een beeldverslag van de race. Voor het wedstrijdverslag van Rick Paffen, eveneens deelnemer aan deze wedstrijd, klik hier.

Delen met:
X