Nieuwsflits!

Wedstrijdverslag Rick Paffen – Zuid Nederlandse kampioenschappen

Afgelopen zondag vond het Zuid-Nederlands kampioenschap plaats in Vught. De vooruitzichten waren gunstig: met een persoonlijk record van maar liefst 1.58.13 op de 800 meter had ik ‘op papier’ al een ruime voorsprong op mijn tegenstanders. Hoewel de verwachtingen zeer positief waren, verliep de wedstrijd niet helemaal zoals gepland. Op het allerlaatste moment werd duidelijk dat er een ‘haas’ ingezet werd voor één van de atleten. De haas had als opdracht ‘doorkomen’ op 61 seconden rond. Meteen werd al duidelijk dat dit niet snel genoeg was voor mij om mijn PR te kunnen verbeteren, dus de strategie werd aangepast: kop pakken en het kampioenschap binnen slepen met een nieuw PR.

Na het startschot had ik een felle start en wist ik mij meteen een weg te banen naar de tweede positie (achter de haas). Maar zodra ik probeerde kop te pakken, versnelde de haas om vervolgens weer terug te zakken… Dit werd meerdere malen herhaald. Vanuit daar maakte ik de keuze om niet meer voor een goede tijd te lopen, maar voor de eerste plaats. Want met een tijd van 61 seconden op de 400 meter is het moeilijk nog een goede tijd neer te zetten. Vlak voor het 600 meter punt stapte de haas uit en kreeg ik mijn kans om aan te zetten. Met een forse eindsprint liet ik de competitie ver achter me en al snel werd duidelijk dat de titel binnen was. Met een respectabele tijd van 2.01.13 kwam ik over de eindstreep. 
Voor het wedstrijdverslag van Jasper van Rooy, eveneens deelnemer aan deze wedstrijd, klik hier.

Delen met:
X