Nieuwsflits!

Naar de Aachener Winterlauf

Op zondag 3 december 2017 gaan we weer naar Aken, om van daaruit een prachtige tocht door de Eifel te maken met de 55ste Aachener Winterlauf, van Roetgen via Kornelimünster en het Aachener Wald terug naar Aken.

Onze club heeft een rijke herinnering aan deze Aachener Winterlauf. Al onze lopers van AV’34 als voorloper van Atletiek Maastricht liepen jaarlijks deze prachtige loop, en André Smeets heeft hem zelfs meer dan 20 keer gelopen. Sinds 2011 heeft onze club deze traditie nieuw leven ingeblazen, en dat met veel succes.
 
Volgens de “doorgewinterde” Winterlaufers, mag je deze Aachener Winterlauf gewoon niet missen.!! Hij is echt zéér aan te bevelen. Vorig jaar waren we met bijna 50 leden van Atletiek Maastricht in Aken aanwezig op een stralende winterdag, en het was weer zéér geslaagd. Met bussen worden we vanuit Aken naar het startpunt in de Eifel gebracht, in de omgeving van Roetgen, en van daaruit maken we een prachtige en afwisselende tocht van 18 km terug naar Aken, deels verhard, deels onverhard, deels door de bossen en deels langs de velden, door kleine dorpen en langs en boven over het pittoreske Kornelimünster. De route volgt voor een deel de bekende Vennbahn.

Hier is de site van deze bijzondere loop:  http://www.atg-aachen.de/winterlauf
 
Omdat er maximaal 2500 personen aan deze loop kunnen meedoen is het elk jaar een gevecht om een nummer te pakken te krijgen, en de inschrijving is altijd binnen een of twee dagen vol. Om dit probleem op te lossen, heb ik met de organisatie kunnen regelen, dat ik namens Atletiek Maastricht een groepsinschrijving kan insturen.
 
Het inschrijfgeld bedraagt waarschijnlijk weer € 23. De betaling verloopt collectief en dus via mij. Dat is inclusief het vervoer per bus vanuit Aken naar de Eifel. Vanuit Maastricht (Mergelweg en Geusselt) gaan we samen per bus naar Aken. Daarvoor zal dan nog een kleine bijdrage worden gevraagd.
 
De inschrijving is gesloten !!!

 

Delen met:
X