Promotie-degradatie wedstrijd 2de divisie

Koud, nat weer werd er voorspeld voor deze zondag in Wageningen. Veel teams kwamen van ver om uit te maken wie de sterkste was en welk team volgend seizoen een divisie zou dalen. Helaas was Atletiek Maastricht niet in staat om met twee volledige teams in Wageningen te verschijnen. Vooralsnog hebben twee atleten afgelopen zondag hun beste prestaties geleverd. Drie onderdelen konden worden bezet, door twee atleten onder begeleiding Hub Tummers. Met uitstekende resultaten hebben zij hun baanseizoen sterk kunnen afsluiten.

Luigi Rondas bezette de onderdelen verspringen en de 400 meter horde. Luigi’s PR op de 400 meter horde was 59.10 seconden. Luigi werd ingedeeld in de tweede serie, in baan één: een moeilijke baan om te lopen wegens de lange en scherpe bocht. Zijn start was snel en explosief zoals getraind. Vervolgens tempo en ritme zoeken. Na door te komen op de 200 meter in 27 seconden werd het zwaar, maar Luigi hield vol. Hoge arm-inzet en zijn ritme vasthouden waren de focuspunten. Op deze manier liep hij de laatste 200 meter van de andere lopers weg. Luigi finisht als eerste met mooi, nieuw PR van 58.00 seconden.

Verspringen verliep niet zoals Luigi had gehoopt. Zijn PR op dit onderdeel was en bleef een mooie afstand van 5.83 meter. Vier pogingen kreeg hij om dit te kunnen verbeteren, maar tevergeefs. Vermoeid van de 400 meter horden was Luigi in staat een degelijke afstand te springen van 5.61 meter.

Rick Paffen liep in Wageningen de 1500 meter. Twee jaar geleden heeft Rick een tijd van 4.21.54 weten neer te zetten. Tijd dat deze flink werd aangescherpt… Zeventien atleten stonden op de inschrijflijst, en werden in één serie gezet. Na het startschot volgde een hoop geduw om een goede positie te kunnen behalen. Na 50 meter werd er geen initiatief genomen om te groep voort te trekken. Hier besloot Rick om kop te pakken en de verdere verloop van de wedstrijd te bepalen. In elke ronde werd er lichtjes versneld. In het laatste rondje wisten nog 3 andere atleten zich een weg naar voren te banen, met als gevolg dat Rick werd vastgelopen. Op de laatste 200 meter zette Rick zijn sprint in en wist hij nog 2 atleten voorbij te lopen. Rick eindigde op een mooie tweede plaats met een nieuwe PR van 4.12.35.

 

 

Delen met: