Nieuwsflits!

Nederlands Kampioen Cross

Afgelopen zondag stonden een aantal pupillen aan de start van de Warandeloop in Tilburg. Omdat er voor de pupillen geen Nederlands Kampioenschap is word de Warandeloop voor de pupillen gezien als het Nk. Dit word gedaan omdat de Warandeloop de grootst bezette cross wedstrijd van Nederland is.

Siep Trommelen mocht als eerste bij de B-pupillen in actie komen. Het parcours bestond uit 3 rondes van 350 meter. Er stonden snelle jongens aan de start. Het startschot ging en gelijk na de start ging het er meteen hard aan toe. Siep zat er goed bij en kwam na de eerste ronde als 4e door. Vervolgens liep hij een sterke race door en gecontroleerd bleef hij bij de koploper. In de laatste bocht kwamen ze zij aan zij het laatste rechte stuk op waarna Siep de eindsprint in zette en zo de 1ste plaats veilig stelde.

Dit betekende dat hij de nieuwe Nederlands Kampioen B-pupil 2017 is geworden. Tijdens de prijsuitreiking werd voor Siep het Nederlands volkslied afgespeeld. Proficiat Siep!!!!!!

Delen met:
X