Warandeloop Tilburg!

Omdat de Warandeloop in 2018 het strijdtoneel is van het EK Cross, had de Tilburgse organisatie dit jaar het oude parcours verlaten voor de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het parcours voor de jeugd was er niet minder zwaar om op de drassige ondergrond.

Jules Trommelen kwam in actie bij de 2e jaars A-pupillen op 1350m. Na een wat mindere start door de glibberige modder kwam Jules als 14e door in de eerste ronde. Vervolgens liep hij een hard en constant tempo in het sterke deelnemersveld. Jules kon nog een paar plaatsen goedmaken om zo uiteindelijk als 11de finishen.

Het was een krappe start voor de pupillen en junioren. Die was onder een smalle boog. Voor Emma Aarts betekende dit dat haar start niet goed verliep en ze al snel achteraan liep. Vervolgens probeerde ze op het smalle, modderige eerste rondje van 350 meter dames in te halen en dat ging heel moeilijk. In de volle ronde van 1000 meter lukte dat wat beter, maar ze kwam niet in een ritme dat je verwacht bij haar vorm. Ze finisht als 20e in een zeker niet slechte tijd, vooral t.o.v. haar Limburgse concurrenten. Met een betere start en starttempo, zit er zeker meer in.

Bij de eerstejaars jongens-C moest Falco aan de bak over 2700 meter in een veld van 60 snelle jongens. Hij start vooraan en kan al vanaf het begin zich bij de eerste 5 nestelen. De 2 ronden over 350 meter over het drassige terrein, waren volgens hem als een “bokswedstrijd”. Het was constant vechten voor je plaats en daarnaast zo energiezuinig mogelijk lopen. Desondanks was het tempo hoog en slopend. Als hij de eerste van 2 lange ronden van 1000 meter in gaat, loopt hij nog altijd in de top 5. De groep begint uit te dunnen in de eerste grote ronde en bij het ingaan van de laatste ronde versnellen Timo Hoogendoorn (U-track) en Niek Nijman (AV Rijssen). Daarachter is het Falco die probeert te volgen, maar toch een gaatje moet laten. Terwijl die 2 er van door gaan, is Falco daarachter met 4 anderen in gevecht voor de derde plaats. Gaandeweg de laatste ronde blijkt dat alleen Falco en Yohannes Hiensch (Phanos) voor die 3e plaats gaan knokken. Vlak voor de laatste bocht, zo’n 250 meter voor de finish, gaat Yohannes over Falco heen en zet zijn sprint in. Op het laatste rechte stuk van 150 meter, blijkt Falco de betere tactiek te hebben en gaat vol over Yohannes heen, tot verrassing van velen. Hij houdt dit vol, nadert nog de 2e plek, maar wordt uiteindelijk knap 3e, op maar 6 seconden van de winnaar Timo Hoogendoorn.

De eerste keer dat Robin Hartmans mee liep met de Warande loop als 2de jaars D junior en de eerste keer een cross wedstrijd. Aan de start stonden 42 deelnemers. Hij was zenuwachtig en onervaren op deze afstand en op dit soort wedstrijden. Maar overal super goed gelopen. Aan het begin lag hij op positie 35, maar gedurende de loop is hij op positie 20 gekomen. In de laatste 100 meter wist hij nog 2 lopers te passeren en eindigde uiteindelijk als 18de.

Delen met: