Nieuwsflits!

Vier Limburgs kampioenen!

Gisteren tijdens de Limburgs kampioenschappen stonden er in totaal vijf pupillen, twee Junior C, vijf Junior D, één Senior vrouw en twee Senioren mannen aan de start. Hiervan stonden er zeven atleten op het podium. Vier atleten zijn Limburgs kampioen geworden, één is tweede geworden en twee zijn er derde geworden. De andere atleten hebben het super gedaan en hebben alles gegeven.

De Pupillen die aan de start stonden waren Emma, Siep, Jules, Myrthe en Maarten. De jongens Pupillen A starten als eerste met Jules Trommelen. Het was een spannende race, want er stonden veel sterke atleten aan de start. Jules gaf alles en pakte zo de eerste plaats. Vervolgens waren Emma Aarts en Myrthe de Koning aan de beurt. Het was een drukke start en bij het eerste stuk zag je dat het deelnemersveld sterk was. Emma kwam als zesde over de finish en stortte in van vermoeidheid. Myrthe had een sterke eindsprint en kwam als zestiende over de streep. Toen kregen we Maarten Roebroeck van de Pupillen C. Het rondje was lang en zwaar, maar na een goede eerste ronde kon hij zijn vijfde plek bemachtigen.

Bij de Junioren C stonden Falco Aarts en Ruben Hermans klaar voor de cross. Het rondje was 3000 meter met flinke modderpoelen en een kleine steile helling. Falco kon goed mee in de kopgroep en zijn harde werken werd beloond met een mooie derde plaats. Ruben heeft voor zijn eerste cross van dit seizoen een mooie vijftiende plaats behaald.

De jongens Junioren D moesten een rondje van 2250 meter en de meisjes 1800 meter lopen. De rondes waren modderig, dat maakte het parcours zwaar. De atleten hebben hun best gedaan. Robin Hartmans behaalde met zijn inspanning de derde plaats. Gido Geuskens behaalde een de negende plaats. Olaf de Koning behaalde de 20ste plaats en Tom van Rijn de 24ste plaats. Emma Systma behaalde op de cross de tiende plaats.

Op de lange cross van 9700 meter kwam Ricardo Floris als Limburgs kampioen over de eindstreep. Na het eerste rondje liep Ricardo samen één collega-atleet. Er werd goed doorgelopen en het begon voor beiden zwaar te worden. Het tempo zakte ietwat terug, maar Ricardo wist aan te zetten en weg te lopen van zijn concurrent.

Op de korte cross van 4700 meter stonden Mechtild Dackus-Panhuysen en Rick Paffen aan de start namen Atletiek Maastricht. Het was voor Mechtild de eerste wedstrijd na een lange tijd. Hub Tummers, haar trainer, had haar goed voorbereid op deze wedstrijd waardoor zij de tweede plek in ontvangst mocht nemen.

Aan de start voor de Senioren mannen stonden heel wat goede lopers klaar om de titel mee naar huis te nemen. In de eerste bocht vond er een flinke val plaats, waar veel atleten de dupe van waren. Gelukkig was Rick in staat dit obstakel te omzeilen. Ondanks de val was de wedstrijd nog niet beslist. Na de eerste kleine ronde liepen Rick en een andere atleet weg van de groep. Bij de heuvel zette Rick aan en merkte hij dat de concurrent hem niet bijhield. Rick zet een machtige eindsprint in en komt met armen de lucht in de finish over.

Klik hier voor de foto’s.

Delen met:
X