Polar Bear Trail

Zondag 21 januari lukte het mij om het Bear Trail klassement te winnen tijdens de Polar Bear Trail in Teuven (België): 22km (550HM) in 1u33min. Over een reeks van vier trails, in een tijdsbestek van vijf maanden, beginnende bij de Sint Pietersbeartrail in september, gevolgd door de Beartrail, Terhills trail en Polar Bear Trail lukte het mij bovenaan te eindigen. Deze prestatie levert mij een volledig verzorgde trailweek in de Zuid Franse Alpen op voor twee personen. Met de geboorte van mijn dochter leek mij dit een mooi streven.
 

De eerste race, en ook langste, 32km over de Sint Pietersberg wist ik te winnen. De daaropvolgende races haalde ik een tweede en een derde plaats. Ik moest mijn meerdere erkennen in Erwin Adan: een gelouterd en talentvol trail atleet. Tijdens de Kustmarathon Zeeland eindigde hij nog op een zesde plaats, waar ik tevreden mocht zijn met een tiende plaats.

In een allesbeslissende laatste race stond hij wederom aan de start. Zelf had ik de hoop al een beetje opgegeven, maar in het kader van de race moet eerst nog gelopen worden, zette ik toch vol in. Na een aantal kilometer modder vreten was hij in geen velden of wegen te bekennen.

Hij bleek achteraf uitgestapt te zijn. Net als bij de eerste race had hij last van een griepje. Een spannend duel zat er helaas niet meer in. Maar tegenstand was er toch. Mijn eeuwige Strava concurrent Remko Rinia liet zich goed zien. Van tevoren wist ik al op welke helling ik een beslissende versnelling moest plaatsen en in de bossen van De Plank was ik verzekerd van mijn eerste plaats. De laatste kilometers was het genieten; ook van het natuurschoon.

Jorim Scheele

Delen met: