Nieuwsflits!

Nederlands kampioenschap C Junioren.

Er waren 3 atleten van AtletiekMaastricht actief bij dit officieuze NK indoor voor C-junioren.

Voor Ruben Hermans was het de eerste keer. De eerste keer met ‘melden, ‘callroom’ en strengere wedstrijdregels. Bij het hoogspringen evenaarde hij met 1.55 meter zijn p.r. en kan terugkijken op een verdienstelijk debuut.

Jaybre Wau is al een stuk ervarener in dit werk. Ze stond al vroeg aan de start bij de kwalificatie kogelstoten en 60 meter horden. Bij beide o
nderdelen haalde ze de finale. Bij het kogelstoten was het heel spannend en uiteindelijk haalde ze met 11.48 meter een prachtige 3e plaats en bronzen medaille. Bij de 60 meter horden verbeterde ze in de series haar p.r. en liep 9.50 seconden. In de finale haalde ze een verdienstelijke 8e plaats in 9.84.

Falco Aarts liep de 1500 meter en wist van te voren dat er 5 jongens waren (inclusief hijzelf) die voor de podiumplekken zouden strijden. Het inlopen in de catacomben ging heel erg lekker. Het goede gevoel was al snel aanwezig. Vlak voor de start gaat hij vanuit de callroom naar boven en de zenuwen beginnen te komen. Als ze naar de start mogen gaan, laat hij meteen al zien dat het hem menens is.
De start verloopt soepel en hij loopt in 2e of 3e positie. Het is behoorlijk stuivertje wisselen in de eerste 4 ronden, maar Falco loopt heel zuinig aan de binnenkant. Als 2 ronden voor het einde Niek Nijman (AV Rijssen) gaat versnellen, loopt Falco nog in 3e positie achter Ruben Oppenhuizen (Leiden Atletiek). Op ongeveer 30 meter voor de laatste passage, passeert Falco Ruben en gaat met een soort vliegende start sprintend naar en voorbij Niek Nijman, die duidelijk verrast was. Falco trekt de laatste ronde van 200 meter hard door (31 seconden!) en komt met een zegevierend gebaar superblij over de finish. Hij is Nederlands kampioen, mede dankzij de super trainingsaanpak bij Hub Tummers (thnx Hub). Zijn prachtige tijd is 4.36,53.

 

Delen met:
X