Nieuwsflits!

Mastboscross Breda

In het Mastbos in Breda is een cross van het Lotto Crosscircuit op een snel en vlak parcours.

Emma Aarts staat als A-pupil in dit sterke veld aan de start voor haar 1400 meter. Verkoudheid en slappe benen zorgen voor een mindere start. Na de eerste kleinere ronde loopt ze 26e. In de tweede ronde kan ze nog wat meiden inhalen en wordt uiteindelijk 16e in 6.32 minuten.

Falco Aarts moet bijna 3100 meter open bij de jongens-C. Op één na staat de hele nationale top aan de start. De verschillen tussen de eerstejaars en tweedejaars (er staat o.a. een jongen van 1.90 meter groot aan de start) zijn groot. Toch lukt het een achttal eerstejaars om het hoge tempo tot halverwege te volgen. Falco haakt ook aan bij de groep van 15. In de laatste grote ronde wordt er flink gas gegeven en rekt het veld uit. Falco wordt uiteindelijk 9e in 10.44 (3.30 gemiddeld/km) op 34 seconden van de winnaar. Binnen zijn jaargang wordt hij knap 4e.

 

Delen met:
X