Leudal Cross

Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd van het LIMBRA-cross-circuit in Leudal. Vier atleten van Atletiek Maastricht deelde mee aan deze wedstrijd. Twee van de vier deden mee voor het eindklassement. Dit waren Jules Trommelen en Siep Trommelen. Emma Aarts en Falco Aarts deden dit jaar niet mee voor het klassement.

Falco Aarts ging bij de jongens-C voor 3450 meter. Na enkele weken gas terugnemen, stond hij met een opdracht aan de start. Het was koud (met een beetje sneeuw) en het was zaak niet te snel te starten. Hij laat Carlo Schoonen (HAC-Helmond) een ronde vooruit lopen, loopt er in ronde 2 naar toe en in de laatste 2 ronden neemt Falco afstand. Carlo, die terecht het klassement zal gaan winnen, is nog redelijk in de buurt, de rest loopt op flinke achterstand. Het is dan ook wel de langste cross dit jaar voor C-junioren. Falco finishte uiteindelijk heel sterk als eerste.

Jules Trommelen stond vierde in het klassement. Hij moest eerste of tweede worden om op het podium te komen van het LIMBRA-cross-circuit. De afgelopen wedstrijden eindigde hij achter Abel  Kovacs-Borbas van ATH. Jules was vastberaden om nog voor het einde van het seizoen Abel te verslaan. Het was een zwaar parcours van 1750m. De opdracht was dat Jules niet te hard zou starten en dat deed hij goed. Hierdoor kon hij in de tweede ronde gaan versnellen en naar Abel toe lopen. Op de kleine heuvel haalde Jules Abel in en kon hij nog een keer versnellen. Hij hield de eerste positie vast en finishte als eerste. Jules werd tweede in het LIMBRA klassement.

Emma Aarts begint bij de meisjes pupillen-A aan haar 1750 weer helemaal achteraan, maar gezien de weersomstandigheden is dat nog niet zo slecht. Vanuit de achterste regionen, werkt ze zich op naar plaats 13 in ronde 1. In de 2e ronde laat ze zien dat ze weer langzaamaan de oude wordt en haalt nog 5 meisjes in, waaronder de Limburgse Kampioene. Haar 8e plek in dit sterke veld is haar beloning en ze is duidelijk weer op de weg terug.

Siep Trommelen was tot nu toe nog ongeslagen op alle wedstrijden. Dit wilde hij natuurlijk graag zo houden. Ook voor Siep gold dat hij rustig moest starten. Al snel liepen Siep en Alain Ritten van Achilles-Top aan kop. Bij de afdaling liet Siep zich gaan en kon hij weglopen van Alain. De afstand tussen Siep en de nummer twee werd alleen maar groter. Siep kon zijn voorsprong vasthouden en zelfs vergroten en won met grote overmacht de laatste wedstrijd en werd in het LIMBRA klassement eerste. 

Delen met: