Nieuwsflits!

IFAM Indoor Gent

Tussen het lange en intensieve crossseizoen door, stond er een 800 meter Indoorwedstrijd op de planning voor Rick Paffen, de nieuwe aanwinst van het TalententeAM van Atletiek Maastricht. Omdat er voor de crosswedstrijden voornamelijk op duurvermogen werd getraind, ging er iets van snelheid in de benen verloren. Rick en zijn trainer, Hub Tummers, hadden één week zich klaar te stomen voor de wedstrijd in het Belgische Gent.  Tijdens de warming up voelde Rick zich fit, maar wat de uitkomst van deze 800 meter zou worden, was moeilijk in te schatten. Om 17.40 uur moest Rick zich melden in de Call Room. Hij zat in de 5de heat (van de 13). In iedere heat zat een pacemaker die 500 meter lang het tempo zou aangeven. Na het startschot werd het tempo flink opgevoerd en liep Rick vlak achter de pacemaker. Rick wist in de laatste 200 meter zijn eindsprint in te zetten en eindigde met een gedeelde vijfde plaats, met een tijd van 2.00.55. Hiermee wist hij zijn oude clubrecord 800 meter Indoor met twee seconden te verbeteren. Rick gaat nu herstellen en zal vanaf aankomende donderdag gaan starten met de voorbereidingen van het Nederlands Kampioenschap Cross op 11 maart in Amsterdam.

 

 

Delen met:
X