Nieuwsflits!

NK Indoor Masters 2018

In het weekend van 2, 3 en 4 februari was het NK Indoor Masters 2018 in de Omnisporthal te Apeldoorn. Hier deden drie masteratleten van Atletiek Maastricht mee. De atleet Tunde Leidsman kwam uit op de 60 meter, Roel Carati op verspringen en hink-stap-springen en Jan Miltenburg op het hoogspringen. Om half zeven op vrijdag 2 februari moest Jan Miltenburg zich melden in de Call Room, waar de spikes werden gecontroleerd. Jan sprong met een groep van 40- tot en met 59-jarige atleten mee (6 atleten). De wedstrijd startte om 19.00 uur. Eerst twee keer inspringen, vervolgens een veilige poging op 1.50 cm. Gevolgd door 1.56 cm en 1,59 cm. Helaas werd met drie pogingen de 1.62 cm niet gehaald, mede dankzij een blessure aan de achillespees. De eerste sprong bepaalde al direct dat Jan wederom tot Nederlands Kampioen hoogspringen werd benoemd, met een verbetering van 2 cm t.o.v. het Indoor Kampioenschap in 2017.

Tunde Leidsman startte op de 60 meter sprint bij de categorie M40. Na een overtuigende serie, die hij won met een tijd van 7.43 sec., was de finale 60 meter sprint. Ook hier was hij iedereen te snel af. Tunde won de finale met een tijd van 7.24 sec. Met deze krachtige overwinning werd Tunde Leidsman de Nederlands Kampioen op de 60 meter sprint.

Roel Carati stond klaar voor de onderdelen verspringen en hink-stap-springen. Hoewel hink-stap-springen voor Roel altijd een bijzaak is geweest, ging hij naar Apeldoorn met de nodige ervaring: goud Indoor 2014 & 2016, goud Outdoor 2014 & 2015 en zilver Outdoor 2016. De warming up voelde goed, maar tijdens het inspringen merkte Roel dat de afstand tussen de negen meterbalk en de zandbak te ver was. De eerste poging verliep niet zoals gehoopt en Roel voelt een lichte tik tegen zijn onderrug. Met een ietwat stijve rug waren de daaropvolgende pogingen wat stabieler. In zijn vijfde poging behaalde Roel een afstand van 10.04 meter. Deze afstand was goed voor een zilveren medaille. Bij het verspringen behaalde Roel een afstand van 4.78 meter. Dit betekende een mooie vierde plaats in de wedstrijd.

 

 

Delen met:
X