Nieuwsflits!

Atletiek Maastricht ook sterk in België

Crossen in België is een vak apart, bikkelen voor iedere plaats en iedere meter, het was in Lommel niet anders. Op het terrein van Provil aan het Kattenbos lag een geweldig divers parcours te wachten. Er werd vanaf een brede startlijn gestart. Verder waren er slingerpaden, een ontzettend steil hellinkje met dito afdaling, bospaden, modder en heel veel deelnemers. Deelnemers die de strijd met je aangaan en tot aan de finish vechten voor iedere plek. Namens Atletiek Maastricht kwamen 2 pupillen in actie bij de 2dejaars A pupillen Jules Trommelen en bij de B pupillen (Benjamins in Belgie )zijn broertje Siep Trommelen. Siep mocht als eerste de spits afbijten over 1 ronde van 950 m na een goede start gaat Siep als 2de de eerste bocht in en volgt gecontroleerd de koploper.

Eenmaal in het bos word de voorsprong iets groter Siep versnelt nog op de laatste 200m en kan zo zijn eindsprint inzetten om als 2 de te finishen achter de Belgisch kampioen met een tijd van 3,05 . Daarna is het de beurt aan zijn broer Jules die 2 rondes loopt over het mooie bosparcours in totaal 1450 m. Na de start ontstaat er vrij snel een kopgroep van 10 jongens waarin Jules als 6 de loopt.  Na de eerste ronde valt de groep uit elkaar en loopt Jules als 6de weer het bos in . Door zijn krachten goed in te delen weet Jules plek voor plek terug te pakken en na een flinke eindsprint als 3 de te finishen met een tijd van 5,21. Jules en Siep gaan zich nu richten op de laatste cross van het seizoen op 11 maart in Amsterdam .

 

Delen met:
X