Nieuwsflits!

Parelloop 18 maart 2018

Om 11 uur staat Falco Aarts aan de start voor zijn allereerste 5 km bij de Talentrun. Het is -2 graden met een gevoelstemperatuur van -10 graden. Lekker warm ingepakt start hij achteraan in het veld. Met discipline en goed nadenken, loopt hij stabiele kilometertijden, zonder echt diep te gaan. Hij wordt 48e in 17.56, een hele mooie vuurdoop.

Franz Steinert start ’s middags op de 1000 meter bij de jongens 9- en 10-jarigen. De start gaat heel hard en hij kan achter het eerste groepje goed mee. Tegen het eind wordt het best wel zwaar, maar met vechtlust wordt hij 15e van de 78 jongens in 3.56 voor de 1000 meter.

Emma Aarts is de volgende die aan de beurt is voor haar 1000 meter bij de meisjes 9- en 10-jarigen. Vanaf de start kan ze meteen vooraan meegaan met Kiara Sluijpers, een snelle meid van AVON Heerlen die Emma al enkele jaren bij diverse wedstrijden tegenkomt. Emma kan lang mee, maar op de laatste 300 meter krijgt ze het zwaar. De koude lucht en het hoge tempo eisen hun tol. Toch kan ze nog de rest op afstand houden en wordt ze knap 2e in 3.42 voor de 1000 meter, op slechts 7 seconden van de winares.

Delen met:
X