Nieuwsflits!

Schitterend NSK voor Maastrichtse studenten; 3x Goud, 3x Zilver, 2x Brons!

Afgelopen weekend hebben 19 Maastrichtse studenten deelgenomen aan de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Baan in Eindhoven.

Op zaterdag liep Eveline Saalberg de 400m. In de series kon ze vanuit baan 2 goed haar positie in de gaten houden, haar krachten sparend voor de finale in een kleine 3 uur daarna. In die finale liep Eveline overtuigend naar het goud in een knappe tijd van 56,86 sec. Eartha Weber en Ruben Sansom deden mee aan de 1500 m. Alhoewel dat voor beiden een relatief korte afstand is, lukte het hun alle twee om hiervoor het zilver binnen te halen in mooie tijden, resp. 4:47,23 en 3:57,73.

Na een succesvolle zaterdag startten Eveline en Christel van Rooy zondag beiden op de 200m. Ze wisten zich eenvoudig te plaatsen voor de finale. In die finale zorgden ze voor 2 podiumplekken! Eveline pakte het goud in 25,42 sec en Christel het brons in 26,73 sec. Eartha liep de 3000 m met durf, meegaand met op papier de snelste atlete. Die heeft ze een poos kunnen volgen, maar moest haar uiteindelijk laten gaan. Het leverde wel zilver op en een zeer fraaie tijd van 10:19,73. Op de 5000 meter kwam Ruben in actie. Ondanks de zinderende hitte liep hij makkelijk en met een royale voorsprong naar het goud in 15:12,72.

Het NSK werd afgesloten met de 4x 400 meter. Een zeer spannende race voor de Maastrichtse studenten, 2 van hun hadden juist hiervoor een 5000 meter gelopen. Maar het team met Ruben, Jamie Abbiss, Philipp Strack en Stijn Engelen lukte het toch om het brons binnen te halen.

Een schitterend NSK weekend, waarbij de studenten van Uros en AM zich duidelijk hebben laten zien!

Klik hier voor de uitslagen...

 

Delen met:
X