Nieuwsflits!

Athletics Champs 2018

Afgelopen zondag was er voor de Pupillen, van Atletiek Maastricht, de finale wedstrijd van de Athletics Champs. Er deden in totaal 21 atleten van Atletiek Maastricht mee en zij gingen op deze meerkamp wedstrijd de strijd aan tegen 5 andere verenigingen uit regio 17.

Het A Pupillen team (9 t/m 11 jaar) bestond uit 9 atleten. De wedstrijd start met de team-estafette om 10 uur. Op dit onderdeel hadden de Pupillen A veel getraind, voornamelijk op de wissels. Hierdoor eindigde de Pupillen A, met een goede tijd van 2.47.5 min, derde. Dit waren 311 punten voor het klassement. Na de team-estafette stond het vortexwerpen op het programma. Er werd door iedereen goed geworpen waardoor we 331 punten behaalde. We gingen gelijk door naar het discus werpen waarbij we een punten aantal behaalde van 322. Ook stond het verspringen op het programma. Door de goede sprongen van de Pupillen kregen we 360 punten. Na twee werponderdelen en het verspringen stonden er nog twee looponderdelen voor ons klaar. Eerst de 60 meter horden en daarna de 60 meter sprint. Op de 60 meter horde behaalde we 336 punten en op de 60 meter sprint 320 punten. In totaal behaalde de A Pupillen 1980 punten en dit was genoeg voor een hele mooie derde plaats in het eindklassement.

Het BC Pupillen team (6t/m8 jaar) was iets groter, 12 atleten in totaal en was precies genoeg voor een volledig team. Net als de A Pupillen werd er met de team-estafette gestart. De BC Pupillen werden vijfde in een tijd van 3.02.8 min. Dit waren gelijk 322 punten voor het klassement. Na de team-estafette gingen de BC Pupillen naar het onderdeel hoogspringen. Er werd hier 1 meter gesprongen door de atleten wat 310 punten opleverde. Na het hoogspringen gingen ze door naar het medicienbal stoten. Het waren hele zware ballen voor de kinderen maar toch stoten ze naar verre afstanden. Hier werden 256 punten behaald. Voor de BC Pupillen was het volgende onderdeel niet het makkelijkste onderdeel, namelijk de pendelestafette. Een estafette waarbij ze over meerdere hordes heen moesten springen. De 81 punten werden bij het klassement opgeteld en toen even pauze houden voor de laatste 2 onderdelen, vortexwerpen en verspringen. Als eerste verspringen waar we de meeste punten van alle teams binnen haalde, 366. Dit maakte de pendelestafette gelijk weer goed. Als laatste dan vortexwerpen. Bij dit onderdeel werden nog de laatste 295 punten binnen gehaald. Uiteindelijk behaalde de BC Pupillen 1640 punten wat goed was voor een hele mooie derde plaats.

Delen met:
X