Nieuwsflits!

Assistent Looptrainers 2 (m/v)

Om de kwaliteit van de trainingen op peil te houden zijn we op zoek naar enthousiaste lopers die de trainers tijdens de trainingen kunnen assisteren. Ter ondersteuning hiervan bieden wij je de mogelijkheid tot het volgen van de cursus:

Assistent Looptrainer 2 (m/v)
Een Assistent Looptrainer 2 helpt de trainer met zijn werkzaamheden voor, tijdens en na de training. Hij werkt op aanwijzingen van de trainer. Hij heeft kennis van de normen en waarden van de loopsport en van de loopgroep waar hij assisteert. Hij kent de gebruiken en regels van de vereniging of loopgroep. Heb je enige loopervaring (minimaal 2 jaar) en wil je je passie voor de hardloopsport delen met en overbrengen op anderen schroom dan niet om te reageren!!!

In deze cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod :
Leiding geven en omgang met groepen, opbouw van een training, trainings- en organisatievormen, warming-up en cooling-down, blessures en blessurepreventie.

Zowel theorie als praktijk komen aan bod. Minimum leeftijd is 16 jaar. Er is geen examen aan de cursus verbonden en alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat van de Atletiekunie.

Data, tijden en locatie :
Deze cursus zal in 1 december 2018 starten bij Sportpark Jekerdal. 

Kosten :
Voor leden van Atletiek Maastricht is deze cursus geheel gratis.

Wat biedt Atletiek Maastricht nog meer :
Gratis deelname aan bijscholingscursussen, onkostenvergoeding voor het geven van trainingen en heel veel positieve inspiratie en feedback van de lopers.

Wat wordt er van je verwacht :
Dat je je ten minste 2 jaar inzet als Assistent Looptrainer bij Atletiek Maastricht. Assistentie tijdens de training en vervanging bij afwezigheid van de trainer. Indien gewenst het, op vrijwillige basis en onder begeleiding van een gediplomeerd trainer, trainen van een eigen loopgroepje.

Meer inlichtingen en inschrijven :
Hugo Wilhelmus & Noël Jaminon
Trainingscoördinatoren loopgroepen Atletiek Maastricht
trainingscoordinator@atletiekmaastricht.nl

Delen met:
X