Nieuwsflits!

Vanaf 1 januari 2019: een rookvrij sportpark

Sportpark Jekerdal is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf 1 januari 2019 de stap naar een rookvrij sportterrein. Niet meer roken op het sportpark waar kinderen bij zijn, dat is de afspraak die Sportclub Jekerdal en Atletiek Maastricht gezamenlijk hebben gemaakt. Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo biedt Sportpark Jekerdal iedereen een gezonde en veilige sportomgeving.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Met een rookvrij sportterrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie. Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst.

Vanaf 1 januari 2019 zijn wij rookvrij als er gesport en getraind wordt door de jeugd t/m 18 jaar. De entree en plekken binnen ons sportpark, zoals langs de lijn en de atletiekbaan, de kleedlokalen, het Sportcafé en het terras zijn dan geheel rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze verenigingen, ook rokers! We vragen rokers om buiten het zicht en buiten het terrein te roken als er gesport wordt door de jeugd. We rekenen op uw medewerking om samen met Sportclub Jekerdal en Atletiek Maastricht te zorgen voor een gezonde en veilige omgeving voor onze jeugd en alle andere bezoekers.

Lees meer over rookvrije sport op www.rookvrijegeneratie.nl/sport.

Youtube Kanaal Rookvrije Generatie https://www.youtube.com/channel/UCW_pbyhTj_t5s0gCQM4oMwg/videos?disable_polymer=1

Youtube Kanaal Hartstichting Rookvrije Sport https://www.youtube.com/playlist?list=PLwzMwy2N1oGEIDYqHW2kXXloWKC7eDED0

Delen met:
X