Nieuwsflits!

Tweemaal goud bij Nationale C-spelen

Tweemaal goud bij Nationale C-spelen indoor in Apeldoorn op zondag 20 januari 2019.
In de ochtend is Jaybre Wau (meisjes C2) al actief bij de kwalificatie kogelstoten en 60 meter horden. Waar de kogel makkelijk naar de kwalificatie-eis van 11 meter gaat, gaat het mis bij de horden. Ze valt over een horde, loopt nog door, maar mist de halve finale. Die teleurstelling heeft ze voor de finale kogel omgezet in positieve energie. Haar tweede worp gaat al sterk naar 12.58 en dat smaakt naar meer. Bij de 3e worp stoot ze de 3 kilogram kogel naar 13.13 meter. Dat is maar liefst een halve meter verder dan de concurrentie tot op dat moment heeft gestoten. Het blijft verder spannend tot de laatste worp, waarbij de nummer 2 heel ver stoot. De spannendste seconden van de dag volgen. En als de afstand van 13.06 verschijnt, weet ze het. Eindelijk!! Goud voor Jaybre.
Om kwart over twee gaat Falco Aarts in de tweede en snelste serie aan de start voor de 1500 meter jongens C2. In een veld met negen jongens die aan elkaar gewaagd zijn, zal het een tactische race worden waarbij inschrijftijden niet alles zeggen. Door het ‘boemeltempo’ in het begin, zijn er twee valpartijen die achter Falco plaatsvinden, waarbij hij maar licht geraakt werd. Het zorgde wel voor enkele ronden met tempowisselingen en plaatswisselingen. Falco blijft bij de eerste drie in baan 1 lopen en kan zo energie sparen. Drie ronden voor het eind voert hij het tempo wat op. Anderen reageren hier op en versnellen ook. Op 300 meter voor het eind, verrast hij zijn concurrenten door al op kop hard door te gaan. Als de laatste ronde in gaat, gaat hij voluit door en slaat een gat met de rest. Op de finish heeft hij iets meer dan een seconde voorsprong op de nog sterk opkomende Pjotr Dolfsma van het Venloop Runningteam en 3 seconden op Primo Beekhuis van HaagAtletiek. Zijn tijd van 4.29,35 is weer een p.r.

Delen met:
X