Nieuwsflits!

Jurycursus voor atleten, ouders, trainers en andere belangstellenden!

Wil je meer weten over de regels bij atletiekwedstrijden? En wil je iets extra’s doen voor de vereniging? Lees dan vooral verder!

Waarom een jurycursus?
Bij alle wedstrijden zijn juryleden nodig; mensen die ervoor zorgen dat de atleten aan wedstrijden kunnen meedoen. Een wedstrijd kan niet gehouden worden zonder vrijwilligers. Taken van de juryleden zijn bijvoorbeeld: meten bij verspringen, uitslagen noteren bij hoogspringen en het noteren van aankomstvolgordes bij de lange afstanden.

Wat ga je leren?
Heb je je wel eens afgevraagd wat alle lijnen en tekens op de baan betekenen? Of wanneer een estafettestokje geldig is overgegeven? Tijdens de cursus leer je de regels van de atletieksport in theorie en praktijk. Van ieder onderdeel worden de regels in theorie besproken om ze vervolgens in de praktijk te brengen op de baan.

Wat levert dit voor je op?
Veel meer plezier in atletiek door weten wat de regels zijn en vooral het bijdragen aan vrolijke gezichten van blije atleten. En met jouw hulp kunnen we bij Atletiek Maastricht weer baanwedstrijden gaan organiseren.  Je leert de atleten kennen en zien wat er allemaal bij een wedstrijd komt kijken en je maakt veel persoonlijke records van heel dichtbij mee. Met hoe meer juryleden we zijn, des te kleiner is de taak per jurylid.

Wanner is het?
De cursusavonden zijn op 8-4, 15-4, 6-5 en 13-5 van 19:00 – 22:00 in het Sportcafé bij Atletiek Maastricht. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor wie is de cursus?
De cursus is bedoeld voor atleten, trainers, geïnteresseerde leden, ouders van jeugdleden, opa’s en oma’s; iedereen kan meedoen! 

Aanmelden of meer informatie?
Wil je meedoen of heb je nog vragen over deze cursus? Neem contact op met Wilbert Huls via mail.

 

Delen met:
X