Nieuwsflits!

42e editie Treechloop

Op zondag 28 april 2019 wordt op en rond de St. Pietersberg te Maastricht voor de 42e maal de TreechLoop georganiseerd. De loop met een lengte van 11,8 km is een van de meest populaire hardloop wedstrijden in de regio. Dit jaar is de start- en fnish op het terrein van WSC Treech ’42. Het startschot van de 11,8 km is om 11.00 uur. Ook nieuw dit jaar is de 7,8 km afstand. Vooralsnog is hier het startschot om 13.00 uur gepland. De geplande jeugdloop van 2800 meter komt te vervallen.

De organisatie is in handen van Atletiek Maastricht in samenwerking met Watersportclub Treech ’42, die onder meer de lokatie en faciliteiten ter beschikking stelt. 

De Treechloop is een grote ronde van 11,8 km over heuvelachtig terrein. Na de eerste 3 vlakke openingskilometers wacht in België een 600 m lange klim met wisselende stijgingspercentages. Door de stijgingen tussen de 12% en 16% mag met recht gesproken worden van een kuitenbijter. De klim brengt de lopers naar het op 115 meter boven Amsterdams peil gelegen Caestert. Via verharde wegen en goed begaanbare bospaden, over een vlak tot lichtgolvend parkoers, gaat de tocht via het Encibos en over het plateau van St. Pietersberg richting Slavante. Van daaruit loopt het parkoers weer naar beneden richting de Lage Kanaaldijk en de finish.

Voorinschrijven kan nog tot en met woensdag 24 april 2019. Leden die in een loopshirt lopen van Atletiek Maastricht betalen geen inschrijfgeld. Letop!! Dit geldt alleen bij het voorinschrijven!!!

 Schrijf je nu in!!

Delen met:
X