Nieuwsflits!

3 Daagse busreis Normandië supporters bevrijdingsestafette Atletiek Maastricht

DATUM : Vrijdag 6 t/m zondag 8 september 2019.
BESTEMMING : Ibis Hotel Porte de Plaisance in het centrum van Caen.
VERTREK VANAF : Maastricht.
GROEPSGROOTTE : Minimaal 45 pers.

Inschrijving : Tot uiterlijk zaterdag 1 juni 2019,
per e-mail (cenotravel1@home.nl) of
telefonisch bij C&O Travel (Chrit Gijsen 043-3649402)

Reissom vanaf : € 229,00 p.p.
De prijs is op basis van 2 personen per kamer. De prijs is inclusief BTW
De algemene voorwaarden afgeleid van ANVR zijn van kracht.

Bij deze prijs is inbegrepen:
• Vervoer per luxe comfort class C&O keurmerk touringcar met bar, video en toilet
• 2 Hotelovernachtingen in hotel Ibis Caen.
• 2 maal ontbijtbuffet in het hotel.
• 1 maal dinerbuffet in het hotel.
• Tijdens het 3 gangendiner in hotel 1/4 ltr wijn, 1/2 ltr water en koffie/thee.
• Excursie naar de oorlogsstranden.
• Begeleiding door chauffeur met hele goede kennis van deze mooie streek.
• Bezoek aan Amiens en Caen.
• Excursies zoals genoemd in programma.
• ANVR, SGR en Calamiteitenfonds garanties.
• Alle vervoer en overige kosten m.b.t. busvervoer in Frankrijk.

Bij deze prijs is niet inbegrepen:
• Toeslagen single rooms € 80,00 p.p.
• Entreekosten musea en bezienswaardigheden.
• Gezamenlijk 3 gangen diner op terugweg vanaf € 17,00 p.p.
• Reisverzekeringen a € 6,00 p.p.
• Annuleringsverzekering a 6 % reissom.

PROGRAMMA

Dag 1.
07.00u.Vertrek vanuit Maastricht e.o. Stops zijn er om de 2 tot 2,5 uur rijden.
Omstreeks 11.30u bent u in de mooie Franse plaats Amiens waar u vrije tijd krijgt om deze plaats te bezoeken en de lunch op eigen gelegenheid te gebruiken. Na deze stop gaat u verder richting de geweldig mooie Pont de Normandie waar ook een korte fotostop gemaakt zal worden. Vervolgens gaat u dan rechtstreeks naar Caen waar de Estafette lopers gehuldigd worden om 18.00u, wij zorgen ervoor dat u hierbij kunt zijn. Wij verwachten omstreeks 16.00u in Caen bij het Ibis Hotel
Caen Centre Port de Plaisance 1 rue de Courtonne-BP 3086 14018 Caen Cedex France 00-33-231472433 te arriveren. Aansluitend volgt dan de kamerverdeling en kunt u zich nog opfrissen want om 17.45u staat uw bus weer klaar om u naar het Stadhuis van Caen te brengen waar om 18.00u de officiele ontvangst plaats zal vinden. Na deze huldiging brengt de bus u dan weer terug naar het hotel waar u dan het diner gaat gebruiken. We verblijven de komende dagen in dit hotel als uitvalsbasis voor alle excursies. Het ontbijt 2 x en 1 x het dinerbuffet gaat u in het Atrium van het hotel gebruiken. Na het diner vrije avond in Caen.

Dag 2.
07.30-09.00u Ontbijtbuffet in hotel.
Dan verblijft in u Caen op eigen gelegenheid tot 11.00u, en om 11.00u zorgt u ervoor dat u aanwezig bent in het Kasteel van Caen want hier wordt het Vrijheidsvuur tijdens een ceremonie om 11.00u ontstoken. Na het ontsteken van het bevrijdingsvuur staat de bus gereed bij het Kasteel en brengt u dan naar het Memorial de Caen, het grote oorlogsmuseum, waar de atleten weer worden opgewacht. Daarna vertrekken we per bus gezamenlijk naar Saint Laurent sur Mer waar om 13.45u nog een kleine groet aan de 1e begraafplaats plaats zal vinden, het officiele startpunt van de estafette. Om 14.00u kijkt u dan nog naar het vertrek van de 1e loper bij het grote monument in Saint Laurent sur Mer, dan gaan de lopers beginnen en maken wij een mooie bustour langs bekende stranden en plaatsen gerelateerd aan D-Day. We brengen een bezoek aan Arromanches. Bekend van de kunstmatige haven welke hier tijdens WOII werd gerealiseerd. Hier werd de geschiedenis geschreven zoals die nog elk jaar op 6 juni D Day wordt herdacht, en hier kunt u ook het D-Day Museum bezoeken (www.musee-arromanches.fr). Tevens bezoeken we van daaruit het beroemde Amerikaanse kerkhof ‘Colleville War Cemetery’, Omaha Beach en Pointe du Hoc. In WOII werd Pointe du Hoc bestreken door Duitse bunkers en kanonnen. De Duitsers hadden zes 155 mm kanonnen geïnstalleerd, om de landingsstranden te verdedigen. Als laatste bezoeken we vandaag Saint Lo waar de estafettelopers aan het einde van de middag arriveren en wij er weer voor zorgen dat u uiterlijk om 18.00u in Saint Lo bent want om 18.35u staat de ceremonie voor de lopers gepland. Wij blijven dan nog in Saint Lo en u kunt dan eventueel na de ceremonie gezamenlijk met de lopers dineren in Villa Toscane tot ongeveer 22.00u (diner op eigen gelegenheid) en dan brengt de bus u weer terug naar uw Ibis Hotel in Caen.
Na deze indrukwekkende dag keren we terug naar het hotel en aansluitend vrije tijd in Caen.

Dag 3.
08.00u-09.00u.Ontbijtbuffet in hotel. Aansluitend bagage in de bus en dan heeft u nog vrije tijd in Caen tot 10.30u. Om 10.30u vertrekt de bus vanuit Caen naar Mortain.
In ieder geval zorgen wij ervoor dat u uiterlijk om 12.00u in Mortain bent (om te lunchen op eigen gelegenheid) want hier staat om 13.00u ook nog iets groots te gebeuren, een ceremonie met overdracht van de vlag van Mortain aan de estafettelopers, om bij terugkeer een plek te krijgen in de grote hal van het stadhuis van Maastricht. Na dit bezoek aan Mortain gaat u omstreeks 14.30u weer met de nodige stops beginnen aan de thuisreis naar Maastricht, hier zult u dan omstreeks 23.00u moe maar voldaan arriveren.

Hotel Ibis Caen Centre Port De Plaisance
Een modern 3* hotel dat is gesitueerd in het stadscentrum. Dit hotel beschikt over 101 kamers en de ligging voor de excursies is heel centraal.
Het hotel heeft een modern restaurant en een bar.
Alle kamers beschikken over eigen badtoilet, fohn, TV, telefoon en WIFI.
Het ontbijt en dinerbuffet vinden plaats in het Atrium van het Ibis/Mercure Hotel.

Zijn er nog vragen mail of bel naar C&O Travel
Chrit Gijsen 043-3649402
cenotravel1@home.nl

Delen met:
X