Nieuwsflits!

Verslag laatste competitiewedstrijd dames- en herenteam senioren

Zondag 16 juni, was er naast Maastrichts Mooiste ook de laatste competitiewedstrijd voor de senioren in Kerkrade. Zowel het dames- als het herenteam had zicht op de promotiewedstrijd naar de tweede divisie, hiervoor moesten zij in de landelijke top 7 eindigen.

De dag begon bij de loopnummers met de 100m horden, Lisanne liep naar een tijd van 18,41s waarmee zij de 4e plek behaalde. Daarna liep Luigi de 110mH, waarbij de hordes op 1,067 meter staan, naar de eerste plaats met een nieuw persoonlijk record van 16,70s.

Ondertussen waren ook de eerste prestaties behaald op de technische onderdelen. Casper sprong 4,41m ver en zou later op de dag de kogel nog naar een afstand van 8,36m stoten. Arno slingerde de kogel naar 26,52m. Bij de dames sprong Brenne een hoogte van 1,45m, een nieuw persoonlijk record.

Vervolgens was het de beurt aan Rick op de 800m, hij liep solo naar de winst in een tijd van 1:58,44. Vervolgens stond de kortste sprintafstand op het programma, de 100m. Bij de dames liepen Birgit en Hélène respectievelijk naar een tijd van 12,41s en 12,76s. Bij de heren sprintte Mathijs naar een nieuw PR van 11,83s.
Na haar 100m kon Hélène meteen door naar het verspringen waarbij ze een afstand noteerde van 4,47m. Tegelijkertijd waren ook Niels en Anna met hun onderdelen begonnen. Niels stootte de kogel 11,90m ver en Anna slingerde de kogel naar 26,99m.

Het volgend looponderdeel was de 400m. Voor de dames liep Romy naar een tijd van 69,03s. Bij de heren was het Jasper die het onderdeel won in een tijd van 50,48s. Verder was Luigi begonnen met zijn tweede onderdeel. Hij sprong naar een afstand van 5,52m. Ook Marie was gestart met haar eerste onderdeel, zij stootte de kogel 9,44m ver. Na het kogelstoten mocht zij meteen door naar het kogelslingeren waarbij ze de tweede plaats behaalde met een afstand van 34,62m.

Nadat de 400m series gelopen waren stonden de langere looponderdelen op het programma. Brenne liep de 1500m in een tijd van 5:51,09. Vervolgens was het Rick die na een afmelding op het laatste moment de 5000m op zich nam. Hij liep op “duurlooptempo” naar een tijd van 18:31,43.

Het laatste individuele onderdeel was de 200m. Hierbij liep Hélène naar een derde plaats in een nieuw persoonlijk record van 26,52s. Bij de heren liepen Jasper en Mathijs respectievelijk naar een tijd van 23,06s en 24,17s (tweede persoonlijk record van de dag).

Tot slot stond de gevreesde 4x400m op het programma. De dames hadden helaas geen voltallig team en liepen niet. De heren daarentegen, waarbij de opstelling bestond uit Luigi, Rick, Mathijs en Jasper, liepen naar een eerste plaats met een tijd van 3:36,10, tevens een nieuw clubrecord! Deze race is gefilmd en bewerkt door Casper Vorstermans en is op deze link terug te zien: https://youtu.be/_j16n5siVR0 

Nu was het nog wachten of onze prestaties van vandaag genoeg waren om in de top 7 te eindigen en op 8 september af te reizen naar de promotie- /degradatiewedstrijd met de 2e divisie…
Dit is gelukt! De dames eindigen op een 6e plaats met een puntentotaal van 19444 punten over drie wedstrijden. De heren maakten het wat spannender met een 7e plaats en een puntentotaal van 20902 punten over drie wedstrijden. Dit was 45 punten beter dan de nummer 8.

Als allerlaatste moeten we Hub en Corrie niet vergeten te bedanken die als ploegleider en jurylid mee zijn gegaan naar alle drie de competitiewedstrijden.

De volledige competitie stand is op onderstaande links terug te vinden.
Dames – https://www.atletiek.nl/competitie/2019/competitiestand/Vrouwen%203e%20divisie
Heren – https://www.atletiek.nl/competitie/2019/competitiestand/Mannen%203e%20divisie

Delen met:
X