Nieuwsflits!

Toon je verbondenheid met de Bevrijdingsestafette!

Vier bijzondere momenten geselecteerd waarbij je aanwezigheid zeer op prijs wordt gesteld

Bijna is het zover: de bevrijdingsestafette van Atletiek Maastricht. Vierentwintig leden halen zaterdag 7 september voor de zestiende keer in de clubhistorie het bevrijdingsvuur op in het Franse Caen en brengen het via de route die de bevrijders van de Old Hickory-divisie in 1944 hebben afgelegd naar Maastricht waar het zaterdag 14 september op de Markt zal arriveren.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat de activiteitencommissie deze bijzondere traditie extra cachet wil geven met een groots onthaal op Limburgse bodem. Zij heeft vier momenten geselecteerd waarop jullie aanwezigheid in historisch bevrijdingsshirt zeer op prijs wordt gesteld.

Donderdag 12 september 09.45 uur: bevrijdingsmonument Mesch

Donderdagochtend 12 september om tien uur ’s ochtends komen onze lopers in Mesch aan, de eerste Limburgse plaats die in 1944 door de geallieerden bevrijd werd.  De loopgroep van de donderdagochtend verzamelt om kwart voor negen bij de kerk van Mariadorp voor een korte duurloop (in het nieuwe bevrijdingsshirt) die om kwart voor tien eindigt bij de plek waar onze atleten zullen aankomen. Leden die niet meesporten kunnen ook rechtsreeks in het nieuwe shirt naar de festiviteiten bij het bevrijdingsmonument in Mesch gaan.

Vrijdag 13 september 21.15 uur Marechausseekazerne Scharnerweg Maastricht

Na omzwervingen langs Noorbeek, Margraten en Cadier en Keer arriveren onze lopers vrijdagavond 13 september op het Koningsplein in Maastricht. Hier wordt een groot theaterspektakel opgevoerd dat omstreeks 22.00 uur afgesloten wordt met het ontsteken van het bevrijdingsvuur bij het Limburgs bevrijdingsmonument. Ons is gevraagd met zo veel mogelijk leden in bevrijdingsshirt om 21.15 uur  bij de voormalige Marechausseekazerne aan de Scharnerweg te verzamelen om vanaf daar onze estafettelopers te vergezellen naar het bevrijdingsmonument.

HIERVOOR DIEN JE JE VÓÓR WOENSDAG 4 SEPTEMBER AAN TE MELDEN VIA DEZE LINK. 

Het kan namelijk zijn dat iedereen historische shirts die passen bij het theaterspektakel krijgt uitgereikt.

Zaterdag 14 september 14.45 uur:  Graanmarkt Maastricht

Zaterdagmiddag 14 september is onze stad Maastricht het middelpunt van de herdenking van 75 jaar bevrijding. Onze lopers arriveren om twee uur ’s middags bij het Old Hickory-monument bij het Gouvernement en van daaruit wordt het bevrijdingsvuur met een sloep over de Maas naar de westoever gebracht. Die dag vervallen alle trainingen! Om 15.00 uur vertrekt – terwijl historische vliegtuigen overvliegen-  een stoet met muziekkorpsen en militaire voertuigen vanaf de Lage Barakken in Wyck over de Servaasbrug via de Kesselskade en de Hoenderstraat naar de Markt in Maastricht. Atletiek Maastricht is gevraagd vanaf de centrumzijde van de brug voorop te lopen richting Markt. Alle leden die een bevrijdingsshirt hebben besteld wordt gevraagd om 14.45 op de Graanmarkt (bij café de Bonne Femme) in sporttenue te verzamelen.

Voor degenen die dat willen start er om 13.30 uur een korte loop van sportpark Jekerdal over de Kennedybrug naar het Gouvernement. Wanneer het vuur de sloep op gaat, verplaatsen estafettelopers en leden zich in rustig looptempo via de Hoge Brug naar de Graanmarkt.

Zondag 15 september 12.30 uur: vertrek per bus vanaf Sportpark Jekerdal naar Liberation Concert Margraten.

Zondag 15 september vindt het jaarlijkse Liberation Concert van de philharmonie zuidnederland plaats op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten. Dit begint om 15.00 uur, nadat de estafettelopers van onze club het bevrijdingsvuur van Maastricht naar Margraten hebben gebracht, en duurt een uur. Vanwege de strenge beveiligingsmaatregelen  –  onder meer vanwege de aanwezigheid van de Amerikaanse ambassadeur –  stelt onze club een gratis supportersbus beschikbaar die om 12.30 uur vanaf sportpark Jekerdal vertrekt.

HIERVOOR DIEN JE JE VÓÓR WOENSDAG 4 SEPTEMBER AAN TE MELDEN VIA DEZE LINK. 

Dan zorgt de organisatie na de gezamenlijke opkomst met de estafettelopers voor gereserveerde plaatsen tijdens het concert. Deze dag hoef je niet in sporttenue te verschijnen maar willen we je wel vragen het bevrijdingsshirt aan te trekken.

Moet je kiezen? Kom dan zaterdagmiddag 14 september naar de Graanmarkt

Lukt het je niet om bij alle vier de activiteiten aanwezig te zijn – wat wij heel goed snappen – dan vragen wij je om in elk geval zaterdagmiddag 14 september acte de presence te geven om deel te nemen aan de stoet van Servaasbrug naar Markt. Verzamel daarvoor om 14.45 uur bij de Graanmarkt.

Wil je onze bevrijdingsestafette in zijn geheel volgen? Kijk dan op https://atletiekmaastricht.nl/bevrijdingsestafette-am-2019/. Hier zullen Hugo Wilhelmus en Kirsten Smits vanaf het vertrek in Caen tot en met de aankomst in Maastricht een liveblog met fotoreportages bijhouden.

Delen met:
X