Nieuwsflits!

Hoera geslaagd! 10 nieuwe loopbegeleiders (looptrainer 1)

Op de foto bovenste rij van links naar rechts: 
John van Havere, Anne Muermans, Michel Murrer, Peter Deckers, Peter Kleijnen, Roger Habets.
Onderste rij van links naar rechts:
Marja  Jeurissen – Verbeek, John Sondeyker, Wim Kooistra, André Smeets.

Zaterdag 28 september heeft Atletiek Maastricht 10 nieuwe loopbegeleiders verwelkomd, die allemaal cum laude geslaagd zijn voor hun diploma Wandelbegeleider KWBN.
Zij zullen de hardloop recreantengroepen gaan versterken in hun trainerscorps.
Marja  Jeurissen – Verbeek zal de Nordic Walkinggroep gaan versterken.

De cursus Looptrainer 1 – begeleider is i.s.m. met de KWBN aangepast en leidt op tot een NOC-NSF erkend certificaat dat door de samenwerking ook door de Atletiek Unie wordt erkend.

De cursus heeft als doel iedereen wegwijs te maken in de rol of taak die je kunt krijgen tijdens een training. De rol van looptrainer 1 (loopbegeleider) bij AM kan zijn:

– Assisteert de trainer tijdens een training;
– Geen taak maar (mede)verantwoordelijkheid;
– Grote groepen:

  • samen de groep in het oog houden (incl. veiligheid);
  • desgewenst de groep splitsen, vooraf of tijdens de training. de looptrainer 1 (loopbegeleider) neemt dan een groep voor zijn/haar rekening.

– In geval van plotse afwezigheid van de trainer: de looptrainer 1 (loopbegeleider) begeleidt de groep en regelt de route incl. de warming-up & cooling-down.

Het is dus niet de bedoeling dat de looptrainer 1 (loopbegeleider) vooraf (structureel) wordt ingedeeld om een training te gaan verzorgen.

Op termijn zal er nog een 2e cursusdag worden georganiseerd. Wie interesse heeft om mee te doen of meer informatie wil, kan een mailtje sturen naar hugo@wilhelmus.info.

Delen met:
X