Nieuwsflits!

AM-jeugd mag weer in teamverband sporten

Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen voor kinderen en jongeren iets te versoepelen. De jeugd van Atletiek Maastricht mag tot en met 12 jaar weer buiten en in teamverband sporten. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar krijgen eveneens de ruimte om te sporten. Ook voor hen geldt: in de open lucht en met 1,5 meter afstand.

Dat is natuurlijk goed nieuws want onze jeugd staat echt te trappelen om weer te gaan bewegen. Vanzelfsprekend zijn er wel de nodige beperkingen opgelegd. Publiek tijdens de activiteiten is niet toegestaan. Verder moeten kinderen en jongeren thuis omkleden en douchen.

Er is besloten dat de trainingen voor pupillen en junioren worden hervat op maandag 4 mei. De afgelopen week is er door de baanafdeling en het bestuur een protocol opgesteld. Alle informatie hieromtrent is te vinden op een speciale pagina op de website: https://atletiekmaastricht.nl/corona-en-opstarten-sportactiviteiten/ 

Voor AM-ers ouder dan 18 jaar geldt dat zij nog steeds NIET in georganiseerd- of in groepsverband mogen sporten. Individuele sportbeoefening door volwassenen blijft voorlopig alleen toegestaan in de openbare ruimte.

Zodra de regels hiervoor veranderen, zullen we dit per afdeling ook via deze pagina mededelen.

 

Delen met:
X