Oproep vrijwillige poetsbrigade Sportcafé

Beste vrienden van Sportpark Jekerdal,

Langs deze weg doe ik graag een beroep op jullie en vraag ik aandacht voor het volgende:

Nu we langzaam maar zeker van het Corona-slot gaan, bereid ik me voor op een heropening van ons Sportcafé. Vanaf 1 juli mogen we weer. Zij het in een aangepaste, afgeslankte vorm.
Evenals het beeld dat we nu kennen vanuit de horeca, zal ook het sportcafé worden opgetuigd rond en om de geldende maatregelen en restricties en daarbij behorende routing voor de bezoekers.
Het zal even wennen zijn en anders worden ervaren als voorheen, maar het is niet anders. Als nieuwe beheerder verheug ik me in elk geval op jullie bezoek en hoop dan ook mijn gastheerschap te mogen etaleren. Bij deze vast van harte welkom.

Naast mijn voorbereidingen op de heropening, zit ik ook met een uitdaging. De hygiënische Corona- maatregelen vraagt ook dat het Sportcafé op een andere wijze, grondiger en frequenter wordt schoongehouden.
Deels kan ik dat zelf regelen, maar jullie zullen begrijpen dat ik mijn tijd liever inzet van achter de bar en iedereen weer mag voorzien in een natje en een droogje. Niet omdat ik niet wil poetsen, maar wel omdat ik me liever bezig houd met mijn gasten en kan zorgen dat we weer inkomsten krijgen. Dat laatste heeft, net als bij vele ondernemingen, erg onder de situatie geleden. In die lijn doe ik ook graag een beroep op jullie vrijwillige bereidwilligheid om ons te ondersteunen.

Ik ben op zoek naar een gemotiveerde poetsbrigade die op vrijwillige basis zich wil storten op het schoonhouden van het sportcafé en wat daarbij hoort. Dat houdt concreet in dat er minimaal 2 keer per week grondig met de bezem en poetslap door het Sportcafé gegaan wordt. Daarnaast is het een kwestie van bijhouden. Voor 1 persoon is dit een behoorlijke klus. Het zou daarom ook beter en leuker zijn wanneer we gezamenlijk een team kunnen optuigen die zich hierover ontfermd en onderling de taken en planning kunnen verdelen. In overleg met mij kunnen we dit goed inrichten en laat ik de uitvoering verder bij het team.

Als tegenprestatie, en vooral als waardering en om het leuk aan te kleden, faciliteer ik vanuit het sportcafé ’s ochtends in een lekker kop koffie of thee met een stukje vlaai.  Na het poetsen serveer ik graag een kop soep en een broodje of iets dergelijks, dat doen we in overleg. Zo kan het een geweldig leuke en een dankbare teaminspanning worden.

Ben jij gemotiveerd en heb je tijd en zin om een poetsteam op te bouwen om mij en het sportcafé een helpende hand te bieden, laat maar weten per mail. Misschien heb je binnen de eigen vriendenkring een aantal mensen met wie je dit wel wilt gaan oppakken. Alle hulp is welkom, ook van buiten het sportpark. Ik hoop van jullie te horen en bedankt alvast voor je reactie.
Reageren kan via sportcafejekerdal@gmail.com.

Mocht je het leuk vinden om je op een andere wijze in te zetten vanuit het sportcafé, bijvoorbeeld deel uit maken van een vrijwillig barteam, laat dat gerust weten.
Ik heb veel ideeën en plannen en kan je hulp goed gebruiken. Merci

Groet en tot snel in het Sportcafé.
Herbert Olthoff
Beheerder Sportcafé
Sportpark Jekerdal Maastricht

Delen met: