Nieuwsflits!

Sporttrainingen vanaf juli in coronatijd

Vanaf 1 juli is de “intelligente lockdown” vanwege de coronamaatregelen overgegaan in “ruimte met regels” (RIVM). Wat betekent dit voor onze sporttrainingen?
De basisregel van 1,5 meter afstand blijft bestaan, inclusief de hygiëne maatregelen. Details staan hieronder. Vanaf woensdag 1 juli zijn het sportcafé en de kleedlokalen weer open, mét een aantal belangrijke afspraken zoals jullie al gelezen hebben.

Sporten vanaf 1 juli

De basisregel is dat iedereen vanaf 18 jaar 1,5 meter afstand tot elkaar houdt en drukte vermijd.

• Voor de sportsector is een uitzondering gemaakt om in de sport en spelsituaties waar dit niet mogelijk is de 1,5 meter afstand tijdelijk/zo kort mogelijk los te laten.
• De maximale groepsgrootte bij trainingen blijft 15 personen incl. 1 trainer. Wanneer door omstandigheden de groep groter is, blijft de basis dat er per 15 personen 1 trainer aanwezig is.
   Gedurende trainingen zal deze grote groep regelmatig opgesplitst worden in kleinere groepen o.l.v. een trainer of begeleider.
• Aanmelden blijft verplicht.
• Trainers zullen deze aanwezigheidsgegevens 4 weken bewaren om te kunnen overleggen bij evt. bron- en contactonderzoek door de GGD.
   Door je aan te melden voor een training ga je accoord met het bewaren van deze gegevens door de trainer.
• Baanatleten (baanafdeling) blijven gedurende de zomerperiode de achteringang gebruiken, de sporters voor recreatief hardlopen, wandelsport en racerunners gaan via de hoofdingang naar binnen.
• Alle informatie staat in de protocollen op de website: https://atletiekmaastricht.nl/corona-en-opstarten-sportactiviteiten/ 

Kleedlokalen en sportcafé Jekerdal zijn open vanaf 1 juli

Om hier gebruik van te maken zijn afspraken van toepassing; per kleedlokaal mag een beperkt aantal personen gelijktijdig binnen zijn. Belangrijke informatie over deze afspraken lees je in het document op de AM-website, via deze link.

Parkeerbeleid rond sportpark Jekerdal

Zoals jullie gelezen hebben is er op de Mergelweg, inclusief de parkeerplaats bij sportpark Jekerdal, betaald parkeren in gevoerd. 

  • Mergelweg en ook op de parkeerplaats van het Sportpark Jekerdal (ook op zaterdag van 8:00-18:00 uur)
  • In de zijstraatjes is parkeren alleen toegestaan voor vergunninghouders.
  • Parkeren aan de Drabbelstraat wordt niet meer gedoogd.
  • Bij de Moestuin iets verderop aan de Mergelweg mag niet geparkeerd worden. Dit is privé terrein met verboden toegang voor niet-leden van de Moestuin. Er wordt gecontroleerd en proces-verbaal opemaakt.
  • Laan van Brunswijck  is op zaterdag vrij tot 12:00 uur en ‘s avonds na 18:00 uur.

Aarzel niet om zelf contact op te nemen met een trainer of de coronacommissie als je iets te vragen hebt of iets niet duidelijk is.

De coronacommissie van AM
Danny, Jacques, Tejo, Ben, Wilbert, Marion, Hugo, Carla

Delen met:
X