Nieuwsflits!

Hoera geslaagd! 8 nieuwe loop- en wandelbegeleiders (looptrainer 1)

Op de foto staand van links naar rechts: 
Henk Kleijnen,  Ronald Colée, Kaat Zwarts, Geert Hendrickx, Loes Zonneveld, Daan van Lieshout 

Knielend van links naar rechts:
Danny Zonneveld en Germaine Berns.

Zaterdag 11 juli heeft Atletiek Maastricht 8 nieuwe loop- en wandelbegeleiders verwelkomd, die allemaal cum laude geslaagd zijn voor hun diploma Wandelbegeleider KWBN.
Danny Zonneveld, Germaine Berns, Loes Zonneveld, Daan van Lieshout en Ronald Colée zullen de hardloop recreantengroepen gaan versterken in hun trainerscorps.
Kaat Zwarts en Geert Hendrickx zullen het sportief wandelen en Henk Kleijnen zal de Nordic Walkinggroep gaan versterken.

De cursus Looptrainer 1 – begeleider is i.s.m. met de KWBN aangepast en leidt op tot een NOC-NSF erkend certificaat dat door de samenwerking ook door de Atletiek Unie wordt erkend. De cursus heeft als doel iedereen wegwijs te maken in de rol of taak die je kunt krijgen tijdens een training.

De rol van looptrainer 1 (loop- en wandelbegeleider) bij AM:

  • Assisteert de trainer
  • Is (mede)verantwoordelijkheid, extra paar ogen en oren
  • Grote groepen: samen (met de trainer) de groep in het oog houden (incl. veiligheid)
  • Desgewenst de groep splitsen, vooraf of tijdens de training: de loop- en wandelbegeleider neemt dan een groep voor zijn/haar rekening
  • In geval van plotse afwezigheid van de trainer: de loop- en wandelbegeleider begeleidt de groep en regelt de route incl. de warming-up & cooling-down.

Het is dus niet de bedoeling dat de loop- en wandelbegeleider vooraf (structureel) wordt ingedeeld om een training te gaan verzorgen.

Er zullen regelmatig nieuwe cursusdagen worden georganiseerd.
Wie interesse heeft om mee te doen of meer informatie wil, kan een mailtje sturen naar hugo@wilhelmus.info of  carla.arts01@gmail.com.

Delen met:
X