Sportief wandelaars klaar met Pieterpad

Sportief wandelaars klaar met Pieterpad

Een groep van elf wandelaars van de afdeling Sportief Wandelen van AM bereikte op 29 augustus de finish van het Pieterpad op onze vertrouwde St.Pietersberg.

De groep wandelde in 2.5 jaar de (minstens) 492 km van Pieterburen naar Maastricht. Een lange wandeling door een afwisselend landschap – van de vlakten in Groningen tot de heuvels in Limburg, van de zandduinen in Drenthe tot de bospaadjes in Gelderland.

De wandelaars kregen in Pieterburen hagelbuien over zich heen, raakten ingesneeuwd  in Amersfoort, moesten omlopen vanwege  ondergelopen weilanden en kregen op het eind nog te maken met de ongekende hitte in Limburg. Maar de beste  herinneringen gaan toch vooral over het plezier van de tocht: de leuke B&Bs waar werd overnacht, het lunchen op een bankje in het bos, de ontmoetingen met andere wandelaars, het verkennen van plaatsen als Coevorden en Gennep, en bovenal de onderlinge vriendschap in de groep.

Wanderlust – het gaat nooit meer over. Er is dus nog maar één vraag. Welk pad nu ?

Delen met: