Overlijden Guillaume Heemels

In Memoriam

Op zaterdag 17 oktober jl. is Guillaume Heemels overleden, trainer bij Atletiek Maastricht. Samen met Wilbert Huls, Hans Emmen en Yorick Jansen maakte Guillaume de afgelopen jaren deel uit van ons team van sportmasseurs. Zij staan na de training op de zaterdagochtend altijd klaar om deskundig advies te geven of om een eerste behandeling bij een blessure uit te voeren.

Guillaume was een veelzijdig en gemotiveerd persoon, een man met mensenkennis en altijd waarachtig geïnteresseerd in de ander. Hij was een sportman pur sang, die mensen wist te motiveren en die zijn sportieve kwaliteiten graag aan anderen overbracht. Hij trainde al bij Kimbria en AV’34, en bij Atletiek Maastricht zette hij samen met anderen het “Start-to-run” programma op. Zo begeleidde hij als looptrainer tot 2015 groepen met beginnende lopers, destijds onder de vlag van Atletiek Maastricht ook vanaf sportpark Geusselt. Op geheel eigen wijze heeft hij hen weten te inspireren en te adviseren. Blessurepreventie had daarbij zijn bijzondere aandacht.

Vele leden van Atletiek Maastricht wisten daarnaast de afgelopen jaren hun weg naar Guillaume te vinden voor een sportmassage. Dan had hij als wijnliefhebber en liefhebber van de Franse taal en cultuur altijd wel een goed verhaal.

Bij gelegenheid van de 20 km door Brussel in 2009, werd de sectie van Atletiek Maastricht in de luchtvaarthal van het legermuseum door Guillaume omgetoverd tot een massage-ruimte, en werden onze lopers voor en na de loop door Guillaume vakkundig gemasseerd.

Hier zien we Guillaume in Brussel aan het werk als sportmasseur, daarbij al snel de aandacht trekkend van de andere atleten.!

We herdenken een markant lid van onze vereniging, van wie wij ten gevolge van een ernstige ziekte helaas veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen. Wij wensen zijn echtgenote Marie-Ange heel veel sterkte toe met het dragen van dit verlies.

Delen met:

3 Reacties op Overlijden Guillaume Heemels

 1. Roger Rousseau // 21 oktober 2020 op 19:01 //

  Heb nog les van Guillaume gehad op de HEAO.
  Zeer kundige man maar eigenlijk te “lief” voor het klaslokaal.
  Heel veel sterkte voor zijn naasten.

 2. Mijn oprechte condoleances met het overlijden van Guillaume.
  Ik ken hem als een vriendelijk, sportief en oprecht geinteresseerde man.
  Veel sterkte voor partner en familie

 3. G. was eenaimabele en vreuntelike mins. Höb hiel gooij herinneringe aon haom. Matti Quaedvlieg.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.