Wetenschappelijk onderzoek hardlopen

Vanuit de universiteit van Maastricht is er een wetenschappelijk onderzoek opgezet waarbij het effect van real-time feedback op de hardlooptechniek en loopsnelheid op hardloopblessures en loopprestaties zal worden onderzocht.

Men wil uiteindelijk meer dan 200 hardlopers gaan onderzoeken.
Klik voor meer informatie op de volgende link:
https://mailchi.mp/49b6906e3577/arion-landing-page

Omdat mensen nu vooral alleen moeten sporten met de COVID-19 maatregelen is dit onderzoek nog actueler gezien er vaak geen coach is die feedback kan geven op de looptechniek en loopsnelheid.  De Universiteit hoopt dus dat er met het gebruik van het vernieuwende en praktisch toepbasbare draagbare technologie in dit onderzoek minder blessures optreden tijdens het hardlopen.

 

Delen met: