Nieuwsflits!

Team Trainerscoördinatoren loop- en wandelsport uitgebreid

Begin 2020 hebben de trainerscoördinatoren van de loop- en wandelsport besloten samen één team te gaan vormen, vanwege de nodige overlap in taken, om zo efficiënter te werk kunnen gaan. Dat team bestond uit Hugo Wilhelmus, Loek Wishaupt, Carla Arts en Marc Onnen. Zij hadden alle 4 al eerder aangegeven aan het einde van 2020 een stapje terug te willen doen in de taak van trainerscoördinator, als er opvolging is.
Binnen onze club hebben 2 leden zich beschikbaar gesteld om de rol van trainerscoördinator binnen dit team op zich te nemen: Hans de Jongh (recreatief hardlopen) en Nina Nijs (wandelsport). Zij vervullen vanaf dit jaar deze nieuwe rol en worden “ingewerkt” door Hugo en Carla, die binnen dit team op de achtergrond beschikbaar blijven en zich o.a. gaan bezighouden met het opleiden van nieuwe trainers. Loek en Marc zijn ondertussen gestopt met de coördinatorstaak.

De 2 nieuwe trainerscoördinatoren stellen zich graag aan jullie voor:

Hans de Jongh
Ik ben Hans de Jongh en ga me de komende tijd inwerken als trainer-coördinator voor de recreatieve lopers. Daarbij ben ik bij Hugo Wilhelmus in goede handen.
Graag stel ik me kort voor.
In 2008 kwam ik via Start to Run (op aandringen van het thuisfront) bij Atletiek Maastricht. Hoewel lopen nooit mijn belangstelling had, beviel het lopen in een groep me zo goed, dat ik daarna ben blijven hangen. Sindsdien fiets ik iedere zaterdag van Cadier en Keer naar Jekerdal om te trainen. Na enkele jaren werd dit zo serieus dat ik mijn trainingsintensiteit opvoerde naar 2 keer per week. Buiten de lockdowns kun je me op woensdagavond op de baan vinden.
Afkomstig uit Noord-Brabant woon ik sinds 1982 in Zuid-Limburg, lang in Maastricht en de laatste jaren in Cadier en Keer. Onze drie kinderen zijn al uitgevlogen, eentje naar Maastricht en twee naar Amsterdam. Alhoewel het met de nieuwe thuiswerkcultuur regelmatig gebeurt dat een van de Amsterdammers een tijdje bij ons kantoor houdt. Zelf werk ik nog voltijds bij de provincie Limburg.
Voor mij is coördineren iets wat je samen doet. Graag wil ik mijn nieuwe rol daarom invullen in samenspraak met de trainers. Rekening houdend met de huidige beperkingen, wil ik op korte termijn een rondje maken langs de trainers om nader kennis te maken en eventuele ideeën op te halen.

Nina Nijs
Sinds 2014 woon ik in Maastricht (Geusselt), na lang in het buitenland gewerkt te hebben als directeur HR. Door de fijne sfeer bij AM Wandelsport was het heel natuurlijk om ook als vrijwilliger iets terug te doen, de laatste jaren als coördinator van de Avondvierdaagse. Sinds 2020 heb ik al verschillende coördinator taken overgenomen als ondersteuning van Marc en Carla. Ik hoop dit enthousiaste en creatieve trainersteam goed te kunnen helpen.

Dank!
Loek Wishaupt (recreatief hardlopen) en Marc Onnen (wandelsport) hebben hun taak als mede-trainerscoördinator neergelegd, we willen hen heel graag bedanken voor hun bijdrage hier in!
Hans en Nina: heel veel succes met deze nieuwe taak, maak er iets moois van op jullie eigen manier.

Technische Commissie AM,
Ben Callemeijn (voorzitter)

Delen met:
X