Nieuwsflits!

De nieuwste coronamaatregelen: Hoe blijven we wel trainen?

Beste AM-leden,

Er zijn nieuwe coronamaatregelen en nieuwe beperkingen, als AM zijn we op zoek naar mogelijkheden om toch te blijven trainen!

Dit zijn de gevolgen van de nieuwe coronamaatregelen m.i.v. 28 november voor onze AM-trainingen:

 • De reguliere baantrainingen ná 17.00 uur kunnen voorlopig niet doorgaan.
  • Dit geldt voor baanatletiek & recreanten
 • Groepstrainingen ná 17.00 uur buiten de baan gaan voorlopig niet door, dit betreft de groepen recreatief hardlopen en wandelsport
  • Trainingen ná 17.00 uur zijn enkel toegestaan in groepjes van maximaal 4 atleten + 1 trainer/begeleider. Als AM zullen we dit niet faciliteren, we hopen natuurlijk wel dat al onze leden blijven trainen en evt. zelf organiseren om in kleine groepjes te blijven trainen
 • Openingstijden en -mogelijkheden voor het sportcafé worden nu bekeken, nadere informatie hierover volgt nog. Hier geldt in ieder geval: controle via de CoronaCheck, mondkapjesplicht, beperking qua aantal mensen, 1,5 m afstand tot elkaar, vaste zitplaatsen.
 • In de kleedkamers: beperkt aantal mensen aanwezig, ventileren.

Wat zijn WEL de mogelijkheden om te trainen bij AM?
De reguliere trainingen overdag kunnen in principe blijven doorgaan. Als een trainer zich daar niet comfortabel bij voelt, zal hij/zij de atleten daarover informeren.

BAANATLETIEK
Voor de jeugd wordt gekeken naar mogelijkheden om de trainingstijden te vervroegen zodat er toch getraind kan worden. Dit zal met name gelden voor de woensdagmiddag bij pupillen en D-junioren. Hierover wordt rechtstreeks met de betreffende leden gecommuniceerd door de trainers.

De trainingsgroepen van Ben en Hub zoeken zelf naar oplossingen om de trainingen vóór 17 uur te plannen en af te ronden. Communicatie verloopt via de trainer.

RECREATIEF HARDLOPEN
De vaste ochtendtrainingsgroepen kunnen blijven doorgaan (doordeweeks en op zaterdag).

De looptrainers van de recreanten zullen worden benaderd via Hans de Jongh of zij mogelijkheden hebben om overdag een interval training op de baan te verzorgen of evt. een (duur)training buiten de baan. We gaan de mogelijkheden inventariseren en hopen binnen een week een schema aan te kunnen bieden met extra trainingen op of buiten de baan vóór 17.00 uur.

De recreanten die al gewend waren op vaste tijdstippen op de baan te trainen kunnen kijken of er met de trainers afspraken gemaakt kunnen worden om de training vóór 17.00 uur te plannen én af te ronden.
 
WANDELSPORT
De trainingen op dinsdag- en zaterdagochtend gaan door; er zijn helaas geen trainers beschikbaar om overdag extra trainingen aan te bieden.

FRAMERUNNING
De zaterdagtraining gaat gewoon door.

Blijf gezond & houd oog voor elkaar!
Sportieve groet, Coronacommissie AM

ADVIES, bij het trainen op de baan en zeker bij groepstrainingen buiten de baan:

 • Beperk de groepsgrootte tot max. 15 deelnemers per trainer/begeleider
 • Tijdens de zaterdagtraining:
  • recreanten: verzamel je groep verspreid over het gehele middenveld 
  • gebruik bij vertrek zowel de voor- als de achteringang van het sportcomplex
 • Houd voldoende afstand tot elkaar en medeweggebruikers

zeker op momenten dat er niet gesport wordt en zoveel mogelijk ook tijdens het sporten. VEILIGHEID voor iedereen!

Delen met:
X