Nieuwsflits!

Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter

“Op een geweldig 2022”

Nieuwjaarsboodschap van de voorzitter, 17 januari 2022

Beste AM’ers,

We zijn dit jaar enigszins geruisloos ingerold. In lockdown en met een sportpark dat, met uitzondering voor de jeugdleden, niet toegankelijk was. Deze keer geen “altijd te lange” toespraak van de voorzitter, geen oliebollen, geen beslagen ramen en geen toast op een sportief nieuw jaar. Het is niet anders. Laten we er niet te lang bij stilstaan en met optimisme kijken naar wat 2022 ons gaat brengen.

Ondanks de beperkingen in het afgelopen jaar zijn er door AM-atleten de nodige successen geboekt. De Talenten van Atletiek Maastricht tonen vooruitgang en laten zich op (inter-) nationale wedstrijden goed zien. Ook de inspanningen die we de afgelopen jaren hebben gestoken in de jeugdopleiding werpen hun vruchten af met successen in de competitie en op wedstrijden. We willen de trainers en atleten van harte feliciteren en aanmoedigen om zich komend jaar nog verder te verbeteren.

Ongetwijfeld hebben jullie je voorgenomen om fit en gezond te blijven. We zullen er alles aan doen om jullie daarin te ondersteunen. De persconferentie van vrijdag 14 januari geeft weer hoop op betere tijden. De overtuiging dat sporten en bewegen juist helpen om gezond en weerbaar te blijven lijkt in Den Haag te zijn doorgedrongen. De trainingen kunnen we weer hervatten zij het met de nodige voorzichtigheid. We nodigen jullie dan ook uit om daar volop gebruik van te maken.

Langs deze weg willen we graag Herman van Asselt en Marjoe Vrancken van harte feliciteren met het feit dat ze dit jaar 25 jaar lid zijn van Atletiek Maastricht. Uiteraard zullen we hen nog verblijden met het AM-speldje voor jubilarissen.

De beheerder van het sportcafé heeft afgelopen jaar de overstap gemaakt naar café Sjiek. De speurtocht naar een opvolger werd gestart, maar heeft door Corona en door schaarste op de arbeidsmarkt nog niet geleid tot de aanstelling van een nieuwe beheerder. Als gebruikers van het sportpark hebben we veerkracht getoond en zijn vrijwilligers opgestaan van zowel Atletiek Maastricht als SC Jekerdal om het sportcafé te bemensen. Geweldig en absoluut passend in wat een vereniging beoogd te zijn. En wat denk je, het is nog leuk om te doen ook! De zoektocht naar een beheerder gaat verder, maar we blijven rekenen op de geweldige inzet van de vrijwilligers.

We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers voor de onderhoudsploeg voor het onderhoud van de baan en de toestellen en vrijwilligers voor de klusploeg voor diverse kleine en grotere klusjes. Ben je dus handig met gereedschap of vind je het leuk om af en toe eens een dagdeel je handen uit de mouwen te steken om de accommodatie in goede staat te houden meld je dan bij de secretaris via onderstaande knop. Voor een natje en een droogje na de werkzaamheden wordt gezorgd. Je wordt niet automatisch ergens ingedeeld, we willen graag een aantal namen van mensen die we per klus kunnen bellen/mailen.

Na de geweldige ervaring van de bevrijdingsestafette van 2019 waarbij we ons toch allemaal trots voelden om lid te zijn van Atletiek Maastricht, heeft de afgelopen twee jaar een flinke wissel getrokken op het verenigingsgevoel en de saamhorigheid. De vele beperkingen en lockdowns maakten het niet gemakkelijk om de moed erin te houden. Polarisatie ligt op de loer, ingegeven door overheidsregels waarbij wel of niet geprikt tot flinke verschillen in de toegestane bewegingsruimte leidt. Laten we respecteren dat iedereen zijn eigen afwegingen kan maken. We hoeven het er niet mee eens te zijn, maar daarom hoeven we het of elkaar niet te veroordelen. Laten we elkaar vinden in wat we wel met elkaar delen en dat is de lol die we beleven aan het gezamenlijk sporten en in beweging zijn.

Ik spreek de hoop uit dat we in 2022 de weg vinden om corona een onderdeel te laten zijn van de werkelijkheid waarin we leven en waar iedereen op zijn eigen manier mee om kan gaan zonder dat dat hoeft te leiden tot verwijdering of segregatie. We stemmen ook niet allemaal op dezelfde partij en gaan ook niet naar dezelfde kerk. Dat vormt geen enkele belemmering om gezamenlijk plezier te beleven aan het sporten en met elkaar te verkeren. Dat is wat een vereniging een vereniging maakt. Laten we dat allemaal toevoegen aan ons lijstje met goede voornemens en dan voorspel ik dat we een top 2022 tegemoet gaan.

Danny Zonneveld,
Voorzitter Atletiek Maastricht

Delen met:
X