Nationale indoor voor D-junioren in Apeldoorn

Afgelopen zondag, 20 maart, stonden er bij de Nationale indoor voor D-junioren in Apeldoorn 3 atleten van Atletiek Maastricht aan de start. Allemaal tweedejaars D-junioren.

De eerste atlete die in actie kwam was Mia Meerten. Zij liep de 60m horden. In de series verbeterde ze haar p.r. van 11,65 naar 11,24. En mocht door naar de halve finale later op de dag.

Als tweede mocht Jada Kraft in actie komen op de 60m. Zij zette (ondanks een liesblessure) een mooie reeks neer 8,51 in de series, daarna 8,61 in de halve finale en 8,55 in de finale, waarin ze uiteindelijk 6e werd.

Jada deed ook nog mee aan verspringen. In de kwalificatie ronde sprong ze bij haar eerste poging een mooie 4,31m waarmee ze door mocht naar de finale maar waar ze zich, mede omdat haar blessure opspeelde, niet meer kon verbeteren en uiteindelijk als 11e eindigde.

Daarna mocht Mia van start op de laatste en snelste serie van de 600m. In een goed ingedeelde wedstrijd met een vlammend eindschot kwam ze helemaal kapot als derde over de finish in 1.47,18 minuten. En verbeterde haar p.r. met maar liefst 8,37 seconden. Overall werd ze hiermee ook 3e en eindigde dus mooi op het podium met een bronzen medaille.

Toen moest Mia, natuurlijk met verzuurde benen, nog de halve finale van de 60m horden lopen. Ze raakte hierdoor een aantal horden en kwam tot een tijd van 11.70, waarmee ze als 19e eindigde.

Als derde was het de beurt aan Koen Schiepers. Hij zat in de laatste en snelste serie van de 600m jongens, waar ze er als de kippen vandoor gingen. Het leek wel een sprintwedstrijd. Koen moest alle zeilen bijzetten. Na een daverende wedstrijd eindigde hij uiteindelijk als 9e overall in een tijd van 1.50,54 minuten, niet ver verwijderd van zijn p.r.

Kortom een hele leuke, spannende en leerzame dag voor alle drie de atleten met mooie prestaties waarop ze trots mogen zijn!

Delen met: