Samen Leren Hardlopen heeft haar doel weer gehaald.

Op 19 maart 2022 startte bij Atletiek Maastricht weer het programma Samen Leren Hardlopen. Onder leiding van de trainers Frans Mouthaan en Ronald Colée werden in 12 weken tijd twee groepen “hardlopers” onder hun hoede genomen. De ene groep bestond uit deelnemers die nog nooit, of bijna nooit hadden hardgelopen en de andere groep bestond uit deelnemers die dat in het verleden wel hadden gedaan maar om diverse redenen er een tijd “uit hadden gelegen”.

Op 4 juni was het zover: 30 minuten hardlopen aan één stuk stond op de agenda. Na de gebruikelijke oefeningen vooraf werd om 10.00 uur het startsignaal gegeven en draafde even later een groep fanatieke renners over de St-Pietersberg. Onderweg werd nog kennisgemaakt met dravers van een ander soort die luisteren naar de naam “schapen” maar na 30 minuten serieuze inspanning kwam de groep aan op de finishplaats. Iedereen was trots op de prestatie en voldaan, inclusief Frans en Ronald die de groep feliciteerde met het behaalde resultaat. Deze felicitatie kreeg in de kantine nog een vervolg in de vorm van een lekker stuk vlaai van de Scharnerweg.

Samen Leren Hardlopen heeft haar doel dit seizoen weer gehaald: iedereen is geslaagd en klaargestoomd voor een vervolgprogramma bij Atletiek Maastricht.

Chris van den Ende.

Delen met: