Uitstekende prestaties Junioren CD bij de Limburgse Kampioenschappen!

Op zaterdag 25 juni hebben de CD junioren van Atletiek Maastricht uitstekend gepresteerd en maar liefst 15 medailles behaald.

Twee gouden medailles waren er voor Jada Kraft bij de junioren D op de 60m, waar ze veruit de snelste was in een nieuw pr van 8,22 sec en bij het verspringen met een sprong van 4,06m. Ook goud was er voor Mia Meerten op de 80mh voor meisjes D met een geweldige verbetering van haar pr naar 10,15 sec. Ze was hier ook veruit de snelste. Voorts behaalde Felice Christophe een super knappe overwinning bij het hoogspringen meisjes D met 1,45m, ook was er daar nog zilver voor Mia met een mooie sprong van 1,40m.
Het estafette team meisjes D bestaande uit Linde Beeren, Charlotte Rookx, Mia Meerten en Jada Kraft snelde in een nieuwe snelste tijd van 32,82 sec. ook naar de overwinning. Hiermee staan ze landelijk op een mooie 8e plaats!

Bij de jongens D behaalde Tijn Kwekkeboom een gouden plak bij het discuswerpen met een worp van 15.24m , Julian van Swieten zorgde hier voor nog meer eremetaal door het brons mee naar huis te nemen met een worp van 14.01m, tevens een nieuw pr. Bij het speerwerpen jongens D werd Benjamin Jacobi 3e ook met een nieuw pr van 27.21m en Siep Trommelen behaalde de 3e plaats op de 1000m. in een mooie tijd van 3.11,13.

Bij het verspringen meisjes D behaalde Ella Megens een hele knappe 3e plaats met een sprong van 3,71m, tevens een nieuw pr.

Bij de meisjes C behaalde Benthe Leushuis bij het kogelstoten een mooie 2e plaats met een worp van 9,47m. Myrthe de Koning werd in deze categorie knap 2e op de 80mh in een tijd van 14,74 sec., tevens een nieuw pr. En tenslotte behaalden bij de jongens C Lloyd Leidsman een gouden medaille op de 100m in 12,11 sec. en Jules Trommelen op de 800m in 2.08,66 min., beiden maar net boven hun eigen pr.

Finaleplaatsen waren er bij de meisjes D ook nog voor Charlotte Rookx en Linde Beeren op de 60m, waarin ze respectievelijk 7e en 8e werden, Felice Christophe (5e) bij het verspringen, (8e) bij discuswerpen en (8e) bij kogel, Linde Beeren (7e) bij ver, Genevieve Slenter (7e) bij speerwerpen, Julia Keulen (8e) bij speer, Noa Scholtissen (7e) bij speer en (7e) bij kogelstoten. Bij de jongens D waren dat Maarten Roebroeck (7e) op de 80m en Joost Peppelenbosch behaalde een mooie 5e plek op de 80mh.
Bij de meisjes C waren er finaleplaatsen voor Marly Geraerts op de 80mh, waar ze helaas ten val kwam en daardoor als 7e over de streep kwam. Voor Benthe Leushuis (4e) bij discus, Nia Lovering (6e) bij speer en Myrthe de Koning (7e) bij speer. Daarbij sneuvelden ook nog vele pr’s bij de andere deelnemende atleten die niet in de medailles zijn gevallen. Allemaal super gedaan!

De grote pechvogel van de dag was Koen Schiepers. Hij kwam tijdens zijn wissel bij de estafette jongens D hard ten val en was daardoor genoodzaakt om zich helaas voor de 1000m en verspringen af te melden. Hij nam wel nog deel aan speer en bereikte hiermee de finale en werd uiteindelijk 8e.
Het was weer een zeer mooie sportieve dag voor álle atleten, die met hun positiviteit, weerbaarheid en grote inzet allemaal weer hun beste steentje hebben bijgedragen! Ze mogen allemaal zéér trots op hun eigen zijn!

Delen met: