Starten met hardlopen na een “pauze”

Als je lid bent van Atletiek Maastricht en door omstandigheden niet aan de reguliere trainingen hebt kunnen deelnemen (door ziekte, blessures of andere verhindering), dan is “Terug-Op-Oud-Niveau” een goede gelegenheid om je trainingen weer op te starten. Doel van deze trainingen is het hardlopen op een verantwoorde manier op te bouwen met aandacht voor blessurepreventie en vooral met plezier in het hardlopen. Een hardlooptraining bestaat uit meer dan alleen rennen en kilometers maken. Door in de trainingen ook aandacht te besteden aan spierkracht, balans, coördinatie en looptechniek, heeft je lichaam een betere basis om lekker te lopen en de kans op blessures (zoveel mogelijk) te voorkomen. Hardlopen is zoals bekend een blessuregevoelige sport; we willen (snelle) uitval voorkomen en het plezier in het hardlopen vergroten. Meer info vindt je hier…..

Delen met: