Wedstrijdverslag Nationale D-spelen 4 september in Amsterdam

Afgelopen zondag hebben 3 junioren D meegedaan aan de Nationale D-spelen in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Jada Kraft vertegenwoordigde AM op 2 onderdelen. Als eerste moest ze uitkomen op de 150m (waar ze op de nationale ranglijst 3e stond), waar ze de finale haalde en daarin een welverdiende 3e plaats pakte in een tijd van 20,48 (na in de series al 20,41 te hebben gelopen). Dit leverde haar een mooie bronzen medaille op.
Daarna moest ze nog 3x aan de bak op de 60m. Na in de series 8,65 te hebben gelopen liep ze in de halve finales 8,66 en in de finale 8,74 waarmee ze een mooie 4e plaats behaalde. Jada vond het leuk / geweldig om in het Olympisch Stadion te mogen starten en ziet deze medaille als een mooie prestatie / beloning van afgelopen jaar en een mooie motivatie om nog harder te trainen en beter te worden. Het smaakt naar meer. Het was een lange vermoeiende dag, zeker na de vakantie met weinig training heeft ze het goed gedaan. Haar tijden kwamen niet in de beurt van haar pr’s. Maar al bij al top gedaan.

Mia Meerten zou uitkomen op de 60mh, waar ze op de landelijke ranglijst op de 7e plaats stond en de 150m waarop ze 11e stond).
Helaas blesseerde Mia zich flink in de series van de 60mh, waarin ze een tijd van 11,18 liep, wat natuurlijk ver boven haar pr van 9,92 was. Ze had zich met die tijd toch nog als 21e voor de halve finale geplaatst, maar ze kon de wedstrijd jammer genoeg niet vervolgen. Volgende keer beter.

Siep Trommelen deed, ook al was hij niet fit genoeg, mee aan de 1000m en werd 27e in een tijd van 3.19,75 wat ver onder zijn pr is dat staat op 3.06,74 dat hij een dikke maand geleden gelopen heeft. Hij heeft echter alles gegeven, gestreden tot de finish, maar meer zat er helaas niet in. Ook voor hem de volgende keer beter.

Voor de liefhebbers vermelden we nog even dat Jada ook te volgen is via Instagram. Daar post ze alles over haar wedstrijden. Haar account is atletiek.jada.

IMG-20220905-WA0000 IMG-20220905-WA0001

   

Delen met: