Wedstrijdverslag B-finale CD competitie 17-9-22

Afgelopen zaterdag 17-9 vertrokken we al heel vroeg (7u) met een meisjesteam D-junioren richting het verre Amsterdam waar bij AV Feniks de B-finale van de landelijke CD competitie zou plaatsvinden. Door 3 sterke wedstrijden, in april, mei en juni, hadden de meisjes zich hiervoor geplaatst door landelijk een 20e plaats te behalen van de meer dan 200 deelnemende teams.

De ploeg bestond uit 10 meisjes: Anna Kingma, Charlotte Rookx, Ella Megens, Felice Christophe, Ilse Paulissen, Jada Kraft,  Julia Keulen, Linde Beeren, Noa Scholtissen en Sara Demarteaux. Grote afwezige was Mia Meerten, toch een van de grote punten verdieners, die helaas niet mee kon doen wegens een blessure. Ook waren een aantal atleten 2 dagen voor de wedstrijd nog geveld door ziekte en konden zo nog niet 100% aan de start verschijnen.

De meisjes hebben gedaan wat ze konden en zich goed geweerd, maar helaas zijn we hier als laatste van de 12 deelnemende teams geëindigd. Iedereen heeft zéker zijn beste beentje voorgezet en ze mogen wat dat betreft ook allemaal tevreden zijn. Meer zat er deze keer helaas niet in. Toch waren er ook een aantal lichtpuntjes:

Jada is 2e geworden op de 60m in een tijd van 8,36s. Op dezelfde afstand liep Charlotte een nieuw pr van 9,20.

Bij verspringen ging het na 3 ongeldige sprongen, mede veroorzaakt door de harde wind (WK 4/5), in de 4e poging gelukkig toch nog goed en sprong Jada nog naar een mooie afstand van 4m31 waarmee ze als 5e eindigde.

En Julia Keulen verbeterde haar pr bij het discuswerpen knap met meer dan 1 meter naar 13m88.

Het was een lange en vermoeiende dag, waarbij de atleten ondanks alles zeer veel plezier hadden en weer een hele ervaring rijker zijn. Dit pakt niemand ze meer af, op naar volgend jaar!

2022: B-finale CD competitie 17-9

Delen met: