Energiebesparende maatregelen Sportcomplex Jekerdal

Beste AM-leden,

Net zoals thuis hebben we als Sport Club Jekerdal en Atletiek Maastricht ook te maken met een forse verhoging van de voorschotnota voor energie (+/+ 337%).
Dat noodzaakt ons om spaarzaam en bewust om te gaan met onze energieconsumptie. We kunnen daar allemaal een steentje aan bijdragen:

  • Door bijvoorbeeld de buitendeuren dicht te houden, korter te douchen en als je klaar bent met douchen de kraan goed dicht te draaien. Ben je de laatste man/vrouw in de kleedkamer, dan doe je het licht uit (ook in het toilet) en de deur dicht als je weggaat.
  • Als trainer gebruik je de baanverlichting bij trainingen in de zgn. “oefenstand”. Dat betekent dat verlichting van de atletiekbaan voldoende is als er 4 lampen branden. Alleen bij wedstrijden wordt de volledige verlichting aangezet. Direct na de training/wedstrijd de veldverlichting uitschakelen.

We nemen vanuit het bestuur per direct een aantal maatregelen:

  1. De thermostaat voor verwarming is in het faciliteiten gebouw teruggezet op 19 graden voor de kantine en bestuurskamer; vorstbescherming (10 graden) voor de kleedlokalen.
  2. De deur naar het sportcafé bij veld 1, wordt in de winterdag gesloten. De kantine is dan bereikbaar via de hoofdingang of via de ingang aan de atletiekbaan. De glazen wand tussen gang en sportcafé gaat ook dicht en we verwachten zo het sportcafé aangenaam warm te houden.
  3. Voor het voetbal zal door de week/trainingsdagen niet worden gedoucht in de kleedkamers 1 tot en met 6. Uitsluitend douchen na een officiële wedstrijd en/of evenement. Douchen in kleedkamer 7 en 8 voor de atletiek blijft vooralsnog mogelijk met inachtneming van bovengenoemde spaarzaamheid.
  4. Mede vanwege het gevaar op besmetting met de legionellabacterie, is douchen in het Bieslandgebouw helemaal niet mogelijk.

Daarnaast zijn we in gesprek met de gemeente om te horen wat we van hen mogen verwachten aan ondersteuning om deze forse lastenverhoging te kunnen absorberen zonder dit op de leden te hoeven afwentelen.
We rekenen op jullie begrip en medewerking,

Sportieve groet,
Bestuur Atletiek Maastricht
Danny Zonneveld

Delen met: