De 59ste Aachener Winterlauf, in vogelvlucht….

In afwachting van de eerste sneeuw was op zondag 4 december jl. na twee jaar corona dan eindelijk weer het moment aangebroken om ons te melden bij de atletiekvereniging ATG in Aken, om daar deel te nemen aan hun prachtige tocht door de Eifel, de bekende Aachener Winterlauf. Met onze deelname hebben we 10 jaar geleden een oude traditie van AV ’34 in ere hersteld, en sindsdien wordt Atletiek Maastricht door de atletiekvereniging in Aken met open armen ontvangen.

Vanuit Atletiek Maastricht vertrokken we al vroeg met zo’n 70 hardlopers en wandelaars met een bus naar Aken, waar de bussen van de ATG klaar stonden om zo’n 1600 hardlopers de Eifel in te brengen. Het werd weer een prachtige tocht van 16 km vanuit Venwegen via Kornelimünster naar Aken, die al voor de 59ste keer werd georganiseerd. De helft van onze leden legde daar hardlopend mooie tijden neer. Onze snelste man was Pascal Wijns, met daarnaast nog een speciale chapeau voor Wilma Dumont met de eerste plaats in haar categorie en voor Germaine Berns met de tweede plek in haar categorie. De wandelaars liepen ongeveer dezelfde afstand door het Aachener Wald, met halverwege een pauze met Kaffee und Kuchen, die bij iedereen zeer in de smaak vielen.  

Na afloop werden álle wandelaars en hardlopers in het Vereinsheim getrakteerd op échte Aachener Printen, en werd er allemaal samen nog genoten van de dag. De sfeer daar in het Vereinsheim in Aken was weer van héél gezellig tot bijna zelfs uitbundig. Het was kortom weer ouderwets gezellig, en onze vereniging smolt weer helemaal samen. Dat belooft dus wat voor volgend jaar, de 60ste editie van deze Aachener Winterlauf, waarvoor iedereen hierbij al van harte is uitgenodigd. Let dus in de periode augustus/september van komend jaar goed op de berichten hierover.

Hieronder een fotoreportage van de Aachener Winterlauf 2022. 

2022: Aachener Winterlauf 4-12

Delen met: