Hoera geslaagd! 7 nieuwe loopbegeleiders (looptrainer 1)

Zaterdag 26 november heeft Atletiek Maastricht 7 nieuwe loop- en wandelbegeleiders verwelkomd, die allemaal cum laude geslaagd zijn voor hun diploma Wandelbegeleider KWBN.
Jack Peerboom, Tejo Kessels, Ine Deckers-Agterberg, Hans de Jongh, Emile Slijpen, Frank Kaptein en Anita van Oers zullen de hardloop recreantengroepen gaan versterken in hun trainerscorps.

De cursus Looptrainer 1 – begeleider is i.s.m. met de KWBN aangepast en leidt op tot een NOC-NSF erkend certificaat dat door de samenwerking ook door de Atletiek Unie wordt erkend. De cursus heeft als doel iedereen wegwijs te maken in de rol of taak die je kunt krijgen tijdens een training.

De rol van looptrainer 1 (loop- en wandelbegeleider) bij AM:

  • Assisteert de trainer
  • Is (mede)verantwoordelijkheid, extra paar ogen en oren
  • Grote groepen: samen (met de trainer) de groep in het oog houden (incl. veiligheid)
  • Desgewenst de groep splitsen, vooraf of tijdens de training: de loop- en wandelbegeleider neemt dan een groep voor zijn/haar rekening
  • In geval van plotse afwezigheid van de trainer: de loop- en wandelbegeleider begeleidt de groep en regelt de route incl. de warming-up & cooling-down.

Het is dus niet de bedoeling dat de loop- en wandelbegeleider vooraf (structureel) wordt ingedeeld om een training te gaan verzorgen.

Er zullen regelmatig nieuwe cursusdagen worden georganiseerd.
Wie interesse heeft om mee te doen of meer informatie wil, kan een mailtje sturen naar hugo@wilhelmus.info of  carla.arts01@gmail.com.

Delen met: