In memoriam Lou Maas

Zoondag 12 fibberwarie is in de leeftied vaan 57 jaor oonverwach gestorve eus aajd-lid Lou Maas.
Lou waor in zienen tied ’ne zier verdeensteleke atleet op de langer aofstande. Heer woort Zuid-Nederlands kampioen op d’n have marathon en heet alle regionaol wedstrijde wel ein of mierdere kiere op ziene naom wete te sjrieve. Zoewel tijdens es nao de wedstrijd deeg heer vaan ziech spreke en väöl lui zalle z’ch häöm rappelere es ’ne serieuze tegestäönder tijdens de wedstrijd, dee evels ouch nog oug had veur e pèlske en gezèllegheid nao aofloup.
Woersjijnelek hoegtepunt vaan zien loup-carrière waor z’n deilnaome aon de bevrijdingsestafette vaan 1994, boe heer de fakkel droog bij aonkoms op de Merret in Mestreech. Heer zal gruuts zien gewees op z’ne zoon Guy, dee in zien vootspore is getroje en mèt heet gedoon aon de bevrijdingsestafette vaan 2019.

Veer winse de femilie väöl sterkde bij ’t verwèrke vaan dit groet verluus.

Zondag 12 februari is in de leeftijd van 57 jaar onverwachts overleden ons oud-lid Lou Maas. Lou was in zijn tijd een zeer verdienstelijke atleet op de langere afstanden. Hij werd Zuid Nederlands Kampioen op de halve marathon en heeft alle regionale wedstrijden wel een of meerdere keren op zijn naam weten te schrijven. Zowel tijdens als na de wedstrijd deed hij van zich spreken en velen zullen hem herinneren als een serieuze tegenstander tijdens de wedstrijd die echter ook oog had voor een pilsje en gezelligheid na afloop. Waarschijnlijk hoogtepunt van zijn loop carrière was zijn deelname aan de bevrijdingsestafette van 1994 waar hij de fakkel droeg bij aankomst op de markt in Maastricht. Hij zal trots zijn geweest op zoon Guy die in zijn voetsporen is getreden en meedeed aan de bevrijdingsestafette van 2019.

We wensen de familie veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Delen met:

19 Reacties op In memoriam Lou Maas

 1. Alex Lamberix // 14 maart 2023 op 20:39 //

  Nieuws dat mij diep raakt……..
  Wens jullie veel kracht en liefde om met dit verlies om te kunnen gaan.

 2. Romain Vleugels // 8 maart 2023 op 00:53 //

  Ik ben nog steeds in schok dat Lou er niet meer is.Heb vaak wedstrijd met en tegen hem gelopen ondanks mijn jongere leeftijd.Gecondoleerd en sterkte Astrid en Guy

 3. Rob Franssen // 3 maart 2023 op 21:10 //

  Ut is neet te begriepe dat Lou der neet mie is. Altied vruntelik en sympathiek. Same völ wedstrijde gelaope bei Kimbria Mestreech. Lou rös in vrei.
  Sterkte Astrid en Guy!

 4. R.I.P lieve Lou. Astrid, Guy en familie ik wens jullie veel sterkte.

 5. Ik kan nog steeds niet geloven dat Lou er niet meer is.
  Veel sterkte gewenst voor Astrid en Guy.

 6. Wil Thimister // 19 februari 2023 op 01:27 //

  Ik ben sprakeloos van het verschrikkelijke nieuws dat ik vandaag hoorde. In de jaren negentig heb ik tal van baan- en wegwedstrijden met Lou gelopen en daarmee samen mooie sportieve periode mogen beleven. Woorden schieten tekort.

  Astrid, Guy,
  Heel veel sterkte met dit enorme verlies

 7. Heftig nieuws, een sympathieke atleet waar ik heel wat loopervaringen mee heb gedeeld! Meestal zat hij ruim voor me, maar hij had altijd aandacht voor andermans prestatie!

  Ik wens zijn clubgenoten en vooral ook zijn gezin en familie veel sterkte toe met dit grote verlies!

 8. Patrick Delait // 18 februari 2023 op 08:17 //

  Ik herinner me Lou als een prima atleet en vooral als een aardige en vriendelijke man.

  Veel sterkte!

 9. Mike Ververgaert // 17 februari 2023 op 17:41 //

  Sterkte… sneuren in en rond Maastricht daaraan blijf je onlosmakelijk verbonden
  Cheers!

 10. Ger Bodelier // 17 februari 2023 op 17:21 //

  Verschikkelijk en onwerkelijk, altijd mooie strijd geleverd op de weg en in t bos. Verder heb ik er geen woorden voor. Heel veel sterkte allemaal met dit grote verlies.
  Ger Bodelier

 11. Leny Laarmans // 17 februari 2023 op 13:19 //

  Gecondoleerd en heel veel sterkte toegewenst!!

 12. Peter Preemen // 17 februari 2023 op 13:13 //

  Wat schrok ik na het lezen van dit bericht. Lou kende ik al van zijn Kimbria tijd. Ik zelf lid van AV’34, een 30 jaar geleden ondertussen. Op zondagmorgen training van Kimbria op Jekerdal, vaker mee getraind met hun. Later lid van AV’34, samen nog even trainers coordinators geweest. Lou altijd een spontane en vrolijke gast. Af en toe nog eens tegen het lijf gelopen en altijd even een praatje gemaakt. Sterkte voor de familie van dit groot verlies.

 13. Altied eine fijne vent öm mit en teage te laupe. Veul wedstrijden samen gelaupe en ernoa gelachen. Sterkte aan de familie.
  Wil pepels

 14. Verschrikkelijk, ik wist niet wat ik zag toen ik het las…………… Astrid en Guy heel veel sterkte toegewenst en gecondoleerd.

 15. André Beckers, Oud-Voorzitter en lid AV'34, Lid Bevrijdings-estafette commité // 17 februari 2023 op 01:22 //

  Ouch iech waor zier geraak toen iech ’t trieste nuits hoort vaan Lou. Heer waor inne zier getallenteerde atleet tiedens mien lid- en veurzittersschap bij AV’34 en eine vruntelikke, altied good geluimde kameraod luiper. Iech waor gruuts terop as Lou weer eine kier op ’t hoegste podium stond en heer AV’34 weer in de schienwerpers bracht. Lou hub iech deks nao de trainingen gesprooke as heer weer in eine luuter aan de waterkraon hong. Lou vond daan miestal dat heer neet good getraind had mer volges miech waor dat neet zoe: Lou trainde volges miech eedere week ein bitjse heller. Iech rappeleer miech nog hiel good ’t houwelijksfies van Lou en Astrid boe bei bekans gaans AV’34 oetgenudigd waor: Ein groete femilie!
  Ouch ’n huugte punt veur Lou waor de bevreiings-estafette van 1994: Heer moch ’t bevreiings-vuur aonsteke op ’t stadhoes van Mestreech! Ein biezunder mement dat Guy 25 jaor later moch beleeve! Wat waore Lou en Astrid gruuts op deen daag!

  Hopelijk kinnen Astrid, Guy en Dré same ’t trieste verluus van Lou verwerke.

  Iech höb in eeder geval gooi memories aan Lou zien betrokkenheed bij AV’34 en Atletiek Maastricht en zien opbeurende wörd aon miech tiedens Mestreechs Sjoenste “André ’t is eine wedstrijd, gein wandeling”.

  Lou, bedaank veur dien vrunschap.

  André

 16. Gecondoleerd en heel veel sterkte. Hub Kurvers en els rovers

 17. Tonny en Henriette Herben // 16 februari 2023 op 19:53 //

  Ongelofelijk en onwerkelijk.
  Heel veel sterkte.

 18. Lucien Philips // 16 februari 2023 op 19:14 //

  Wat un versjrikkelijk nuujs! iech höb Lou en Astrid ontmoet tijdens de bevrijdingsestafette van 2019 en höbbe veer same nog get gedronken in (volgens miech) un Ierse pub. Lou waor un levensgenieter, mer helaas heat dat neet langer moage doure. Iech wins Astrid en Guy (Mien ‘roomy’ tijdens de bevrijdingsestafette) Hjiel vaöl en Sjterkte in dees meuilijke tied!

 19. Iech wil eederein vaan Atletiek Mestreech bedaanke veur alle beriechte die veer al höbbe maage oontvaange. Mam en iech putte daor hiel väöl steun oet. Haw pap veural in iere door e good glaas beer op heum te drinke nao de training of wedstrijd!

  Kompleminte
  Astrid en Guy

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.