Verslag van de trailrun op 1 april

Zaterdag 1 april was de derde editie van de AM trailrun. Om 9.30 verzamelde een grote groep enthousiaste trailrunners zich in de kou en regen op de baan van Atletiek Maastricht voor een echte heldentocht.

Na een kort stukje over het asfalt doken we als snel een pad richting het Encibos in. Even stevig inlopen en dan een goede en professionele warming-up van niemand minder dan onze eigen Martine. Niet onbelangrijk als we kijken naar de uitdagingen die we tegenkwamen. Drie mooie routes van 11, 13 en 15 km met aardig wat hoogtemeters. Strak voorbereid door onze trail-fanaten Tejo, Peter, Ranco, Danny, Richard en Raymond.

Na ruim 3km splitste de groepen voor de verschillende afstanden en kon het echte werk beginnen. Regen, opspattende modder, uitdagende afdalingen en pittige klimmetjes. Elkaar helpen bij de steilere afdalingen. Nieuwe mensen uit andere loopgroepen ontmoeten. Veel gelachen om de uitglijders. Trailschoenen geen overbodige luxe zoals een aantal eigenwijze sporters hebben mogen ervaren J.

Je denkt het gebied te kennen en dan word je toch weer verrast door een onbekend geitenpaadje, een prachtig stukje van een mountainbikeroute of een idyllisch bosweggetje. Takken ontwijken, je op de valreep vastgrijpen aan een boomstam, door modderige velden, over prikkeldraad, langs afgronden met mooie vergezichten. Wat heeft Maastricht toch een schitterend, uitdagend en divers natuurgebied. Daar mogen we trots op zijn.

Van top tot teen onder de modder, moe maar voldaan de barre tocht afgesloten met een welverdiende kop koffie in onze gezellige sportkantine.

Heb je de trail gemist? Zorg dat je er de volgende keer bij bent.

Grazielena.

Trailrunning 04 2023-04-01 Trailrunning 05 2023-04-01 Trailrunning 02 2023-04-01 Trailrunning 03 2023-04-01 Trailrunning 01 2023-04-01
Delen met: